Did@kwa ‘Berlakon’ Sak!t, Dr Amalina Tampil Pertahankan Syed Saddiq

Baru-baru ini viral foto Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sedang menjalani rawatan selepas seminggu menjalani pembed@han apendis1tis pada Sabtu lalu. Fot0 dimuat naik itu menjadi bualan hang@t netizen yang rata-ratanya mend@kwa Syed Saddiq ‘berlakon’ sak1t.

Terbaru, menerusi laman twitter, Dr Amalina menafikan dakwaan dibuat sesetengah individu yang mengatakan foto itu kelihatan seperti berlakon kerana beliau merupakan pakar dalam pembed@han.

Tiada salah pada foto ini

Saya perlu menjelaskan sesuatu kerana pembed@han adalah kepakaran saya. Tidak ada yang salah dengan gambar ini. Lvka apend1sitis perlu dilindungi untuk mencegah jangktan luka. BP cuff ada untuk memantau BP biasanya setiap 4 jam jika pesak1t stabil.

Menurut Dr Amalina, foto yang di troll orang ramai perlu diperbetulkan dimana tiada kesilapan pada foto ini kerana lvka apedd1sitis perlu dilindungi agar tiada jangk1tan luka padanya.

Terdahulu ade individu mendakwa YB men1pu kerana Cuff BP tidak diperlukan kerana dirinya stabil serta bukanlah lvka besar.

Tiada salah dengan butang panggilan

Tidak ada yang salah dengan butang panggilan, ia adalah untuk pesak1t untuk memanggil jururawat apabila mereka memerlukan bantuan. Telah mengatakan bahawa appendiicitis adalah keadaan yang sangat biasa.

Append1cectomy lapar0scopic (pembed@han lubang kunci untuk membu@ng lampiran) adalah salah satu operasi yang paling biasa yang kita lakukan dalam pembed@han umum. Ia biasanya bermula dengan rasa sak1t di bahagian tengah abd0men dan kemudian bergerak ke bahagian bawah sebelah kanan.

Penjelasan ini turut mendapat perhatian ramai netizen yang rata-ratanya berterima kasih atas penerangan terperinci ini. Malah tak kurang juga menghent@m pihak yang sengaja mencetvskan kontr0versi ini. Apa apa pun semoga YB Syed Saddiq kembali pulih.

Dipuji netizen

Sumber : Dr Amalina / Ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Did@kwa ‘Berlakon’ Sak!t, Dr Amalina Tampil Pertahankan Syed Saddiq"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*