“Alif bersih daripada ub@t-ub@tan terl@rang” – Nora dedah lap0ran bed@h siasat punca kemat1an anaknya

 

PENYANYI Nora Ariffin mendedahkan hasil keputusan bed@h s1asat yang dijalankan pada pagi Ahad tidak menunjukkan sebarang tanda yang dikenalpasti menjadi punca kemat1an anaknya, Alif Johan.

Menurut Nora, dia berpuas hati dengan keputusan yang telah dikeluarkan pihak hospital meskipun tidak bersetuju untuk melakukan bed@h s1asat terhadap anak keduanya itu.

“Saya berpuas hati dengan keputusan bed@h si@sat kerana tiada tanda-tanda abn0rmal.

“Kalau ikutkan saya tak nak buat postmoterm itu. Tetapi disebabkan dia masih muda jadi kebarangkalian itu macam-macam, saya takut kalau dia ada makan apa-apa ub@t, akhirnya saya ikut prosedur polis dan keputusan keluarga. Kalau ikutkan keputusan postmoterm itu tertulis pending invest1gation.

“Tiada ibu yang sangka anak umur 20 tahun akan men1nggal. Saya tak pernah jangkakan,” ujarnya kepada mStar.

 

Alif reb@h di rumahnya selepas menghantar Nora ke lapangan terbang untuk ke Singapura.

Pada Sabtu, anak keduanya Nora iaitu Alif atau nama sebenarnya Muhammad Syakir Alif Johan, 20, men1nggal dunia secara mengeejut apabila tiba-tiba rebah ketika berada di kediamannya.

Jenaz@h Allahyarham dimand1 dan disembahyangkan di Masjid Kampung Tunku kemudian dikebum1kan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara berdekatan pusara bapanya pada petang Ahad.

Dalam pada itu, kata Nora, doktor ada memaklumkan bahawa jantvng arw@h sedikit besar namun tidak pasti jika kegagalan jantvng adalah punca kematian anaknya itu.

Tambahnya, pihak hospital turut memberitahu arw@h juga tidak terlibat dengan pengambilan ub@t-ub@tan atau bahan terl@rang.

“Mengikut keputusan doktor beritahu tiada apa-apa yang pelik atau diluar normal. Saluran dar@h dia okay cuma jantvng dia ada kemungkinan bengk@k sebab ada besar sikit.

“Malah arw@h juga bersih dari sebarang ub@t-ub@tan atau pengambilan bah@n terl@rang atau apa-apa bah@n yang terl@rang,” katanya.

Alif pernah jalani pembed@han untuk kurus.

Tambah Nora, anaknya itu juga tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda pel1k ketika menghantarnya ke Lapangan Terbang Subang untuk ke Singapura.

Bagaimanapun, pembantu rumah memaklumkan anaknya itu tiba-tiba reb@h sewaktu mahu baring.

“Tiada perubahan apa-apa, dia salam macam biasa kemudian bila saya sampai di Singapura, pembantu rumah call beritahu Alif tak sedarkan diri.

“Dia nak baring di sofa kemudian jatvh dan bila cuba kejvtkan dia sudah tiada,” katanya.

Untuk rekod, Alif sebelum ini pernah menjalani bariatr1c svrgery atau pembed@han ‘mengikat perrut’ merupakan salah satu pembed@han sistem pencernaan dalaman bagi membantu mereka yang mengh1dap berat badan yang mel@mpau (0besiti) mencapai berat badan ideal.

Allahyarham Alif atau nama sebenarnya Muhammad Syakir Alif Johan Nawawi, 20, pernah menyertai sebuah pertandingan realiti anjuran sebuah stesen televisyen.

Nora sebelum ini kehilangan suaminya, Johan Nawawi yang juga seorang komposer ternama pada 24 Mc 2017.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hujan lebat mengiringi pemergian allahyarham @alifjohan petang ini. Semoga jenazah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah #mstarL

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial) on

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "“Alif bersih daripada ub@t-ub@tan terl@rang” – Nora dedah lap0ran bed@h siasat punca kemat1an anaknya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*