Babak Tidak Masuk Ak@l Dari Drama Melayu Buat PewDiePie Berdekah!

Hampir semua tayangan cerita yang dihasilkan tidak kira filem bertaraf Hollywood mahupun drama Melayu mempunyai kesilapan akibat ketidaktepatan fakta dan kecvaian.

Biasanya kesilapan-kesilapan kecil ini tidak disedari oleh orang ramai. Tetapi sesetengahnya sangat jelas dan benar-benar tidak masuk ak@l sehingga membuatkan menonton keliru bagaimana ia boleh melepasi proses penyuntingan.

Biasanya kesilapan-kesilapan ini berlaku akibat kekurangan pengetahuan dalam sesuatu subjek, atau gara-gara ingin jimat bajet.

Baru-baru ini pula salah satu gambar lucu yang diambil dari sebuah drama TV tempatan telah mendapat perhatian youtuber paling terkenal di dunia, Pewdiepie.

Dalam gambar yang dikongsikan di Reddit itu, seorang lelaki diihat sedang terlantar di hospital dengan pelbagai peralatan h0spital yang disambungkan ke mukanya.

Situasi itu sangat tidak masuk ak@l kerana peralatan medikal yang digunakan adalah untuk memantau denyutan nadi. Namun dalam babak itu, peralatan tersebut diletakkan seara rawak pada muka pes@kit.

Gambar yang dikongsikan membuatkan youtuber itu berdekah melihat pulse oxymeter yang biasanya diklipkan pada jari diletakkan pada hidung pes@kit.

Walaupun babak itu sebenarnya dari sebuah drama parodi yang ditayangkan di saluran komedi Astro Warna, namun rata-rata netizen turut sama geli hati melihat reaksi Pewdiepiew menggelakkan adegan tersebut.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Twitter via HCL

Be the first to comment on "Babak Tidak Masuk Ak@l Dari Drama Melayu Buat PewDiePie Berdekah!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*