“Saya Tak Kisah Nak Kahwin 10 Sekalipun Tapi Menc3raikan Isteri Ketika Sarat Mengandung Adalah…”

Pengacara Tanya Dokor Bersama Dokor Say, Dr. Say Shazril memberi pendapat mengenai isu Dai’ Farhan yang mengahwini wanita lain serta menc3raikan isteri pertama ketika sedang hamil.
 
Menurut Dr. Say sikap pendakwah bebas itu seperti memalvkan kaum lelaki dan suami, lebih-lebih lagi menc3raikan isteri yang sedang sarat hamil.
 
“Topik : 18, 19, 3000? Hanya Dikau Dihatiku
 
“Pendapat saya mengenai kisah 18/ 19 ni? Memalvkan kaum. Saya tak kisah nak berkahwin sepuluh sekalipun tapi menc3raikan isteri while sarat mengandung adalah bacot bego beb@l. 
 
“Tak kisah lah aura kuat mane perempuan baru tu at least harungilah pregnancy tu bersama. Saya tak tahu cerita belakang-belakang tapi kalau isteri tu hangin ke, moody ke, tak nak disentuh ke tabah jela sebab bile perempuan mengandung hormon terumbang ambing maka hormatilah perubahan itu.
 
“Saya bukan nak cakap besar, mana tau nanti saya buat umrah mungkin saya terjumpa janda anak sepuluh ke tapi perasaan kasih sayang to be honest kita boleh KAWAL & we can say NO to it. 


 “Kalau terkulai kepada rasa/ hati/ nafsu at least COMMON SENSE ialah tidak menc3raikan isteri yang sedang mengandung. Bini saya hari- hari bercerita kisah ni kat sini somehow saya tertriggered dengan ketidakmatangan actionnya,” tulisnya.
 
Dr. Say berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.
 
Menerusi perkongsian tersebut dia turut memuat naik fotonya bersama isteri.
 
Tambah Dr. Say lagi, dia terkilan kerana yang lakukan perkara itu adalah seorang yang mempunyai gelaran tertinggi dan dihormati.
 
“Bukan ape kalau dia hanyalah orang biasa no hal tapi dia ada title yang somehow memberi persepsi kepada masyarakat yang its ok untuk berbuat sedemikian kepada isteri yang sedang mengandung & saya tau ni bukan k3s pertama orang bertitle ni menc3raikan isteri yang sedang pregnant. 
 

“Saya tau bila kita ger@m dengan bini malam tu gak kita tekad nak cari lain tapi in the end kita jugak yang bakal jadi tak tentu arah tanpa mereka. 
 
“Kalau benda boleh bawa bincang silalah berbincang dulu, kalau dah tak boleh bincang then carilah penyelesaian tapi mengakhirkan perkahwinan semasa isteri mengandung will forever be tind@kan seorang bacot. Ape pndpt korang? Kate la ade yang sokong tindakan beliau? Open discussion yok,” katanya lagi.
 
Rata-rata bersetuju dengan pendapat Dr. Say dan berharap tidak ada lagi kes yang sama berlaku seperti itu.


 Dr. Say dan isterinya, Dr. Azura berkahwin pada 30 Mac 2014 dan mereka menimang cahaya mata pertama pada 5 Mei lalu.
 
Sebelum ini tular kisah peribadi Farhan apabila dia mengumumkan telah mengahwini seorang janda anak lapan di Makkah.
 
Perkahwinan itu didakwa tidak mendapat restu isteri pertamanya namun kenyataan telah dis@ngkal oleh Fatin.
 
Pendedahan pernah didampingi oleh 18 wanita yang menawarkan diri untuk menjadi isteri Farhan kembali mencetuskan keteg@ngan di media sosial.
 
Dan terbaharu, seorang peguam wanita mendedahkan Farhan telah menc3raikan Fatin menerusi aplikasi WhatsApp dan terbang ke China bersama isteri keduanya.
 
Fatin turut mengaku telah dic3raikan Farhan menerusi WhatsApp pada 3 Disember lalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Topik : 18, 19, 3000? Hanya Dikau Dihatiku Pendapat sy mengenai kisah 18/ 19 ni? Memalukan kaum. Sy xkisah nk berkahwin sepuluh sekalipun tapi menceraikan isteri while sarat mengandung adalah bacot bego bebal. Xkisahlah aura kuat mane pmpn baru tu at least harungilah pregnancy tu bersama. Sy xtau crite belakang2 tp kalau isteri tu hangin ke, moody ke, xnk disentuh ke tabah jela sb bile pmpn mengandung hormon terumbang ambing maka hormatilah perubahan itu. Sy bukan nk ckp besar mane tau nnt sy buat umrah mungkin sy terjumpa janda anak sepuluh ke tp perasaan kasih syg to be honest kita boleh KAWAL & we can say NO to it. Kalau terkulai kpd rasa/ hati/ nafsu at least COMMON SENSE ialah tidak menceraikan isteri yg sedang mengandung. Bini sy hari2 bercerita kisah ni kt sy tp somehow sy tertriggered dgn ketidakmatangan actionnya. Bukan ape kalau dia hanyalah org biasa no hal tp dia ada title yg somehow memberi persepsi kpd msyrkt yg its ok tuk berbuat sedemikian kpd isteri yg sdg mengandung & sy tau ni bukan kes pertama org bertitle ni menceraikan isteri yg sdg pregnant. Sy tau bila kita geram dgn bini mlm tu gak kita tekad nk cari lain tp in d end kita jugak yg bakal jd xtentu arah tnpa mrk. Kalau benda boleh bwk bincang silalah berbincang dlu, kalau dh xleh bincang den carilah penyelesaian tp mengakhirkan perkahwinan semasa isteri mengandung will forever be tindakan seorang bacot. Ape pndpt korg? Kate la ade yg sokong tindakan beliau? Open discussion yok

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

Sumber: GEMPAK

Be the first to comment on "“Saya Tak Kisah Nak Kahwin 10 Sekalipun Tapi Menc3raikan Isteri Ketika Sarat Mengandung Adalah…”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*