“Dia ada minta maaf… tapi masa tu tak sangka dia nak pergi” – Isteri tenang cerita perbualan akhir dengan Nassier Wahab

 

ISTERI kepada penyanyi Allahyarham Datuk Nassier Wahab iaitu Datin Fatimah Abd Rauf tidak menyangka permohonan maaf yang dibuat suaminya pada Selasa lalu merupakan petanda dia akan pergi buat selam@nya.

Menurut Fatimah, 56, dia masih mengingati kata-kata yang diluahkan suaminya itu sebelum arw@h menghembvskan n@fas terakhir pada pagi Khamis.

“Malam Selasa dia ada cakap dengan saya minta maaf kalau ada buat salah apa-apa dan masa itu kita pun tak sangka dia nak pergi.

“Sebabnya sudah menjadi rutin biasa kami ulang-alik ke hospital untuk raw@tan susulan dan tambah dar@h, tapi rupanya pagi Khamis merupakan hari terakhirnya.

“Kita reda dan terima ketentuan Allah… saya mewakili arw@h memohon maaf kalau ada salah silap dan ucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan Abang Nassier,” katanya kepada mStar.

Allahyarham Nassier menghembvskan naf@s terakhir pada pukul 12.45 pagi Khamis.

Jen@zah Allahyarham Nassier selamat dikebum1kan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Batu Belah, Klang, Selangor kira-kira pkul 11.30 pagi Khamis.

Antara rakan artis yang turut hadir di majlis pengebvmian tersebut ialah Datuk Seri Shah Rezza, Datuk M. Nasir, Datuk Nash, Ramlah Ram, Zaiton Sameon, Rohana Jalil dan ramai lagi.

Nassier atau nama sebenarnya Mohd Nasir Abd Wahab, 57, meningg@l dunia di Pusat Pakar Perubatan Universiti Malaya, Petaling Jaya kira-kira pukul 12.45 pagi Khamis.

Pada 1 Jun lalu, Nassier, 57, menjalani pembdahan membvang ketvmbuhan pada rah@ng kiri akibat knser gusi yang dihidapinya.

Akibat penyak1t berkenaan, dia mendapatkan rawatan susulan dengan melakukan radioterapi dan kemoterapi di pusat perubatan yang sama.

Jen@zah selamat dikebum1kan kira-kira pukul 11.30 pagi Khamis.

Sementara itu, Fatimah memberitahu dia berada di sisi suaminya itu ketika saat-saat akhir sebelum menghembvskan n@fas terakhir.

“Malam itu dia ditahan untuk tambah darah dan dalam pkul 11 malam semasa jururawat buat pemeriksaan mendapati dia suhu badannya sedikit tinggi.

“Lepas bagi ub@t dia terus tidur… tapi selepas itu ada terbangun dan batuk-batuk sehingga nampak d@rah di bantal dan munt@h tervk.

“Doktor beri bantuan kecem@san namun tiada sebarang tindak balas sehinggalah dia disahkan men1nggal dunia,” ujarnya yang memaklumkan arw@h sudah selesai menjalani rawatan kemoterapi kira-kira sebulan lalu.

Selain isteri, Nassier meninggalkan seorang anak perempuan iaitu Intan Najihah yang kini berusia 22 tahun.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "“Dia ada minta maaf… tapi masa tu tak sangka dia nak pergi” – Isteri tenang cerita perbualan akhir dengan Nassier Wahab"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*