Kena Bl0ck & ‘Unfriend’ Oleh Abang Sendiri, Adik Da’i Farhan Tampil Pertahan Maruah Kakak Ipar

Nampaknya kemelut rumah tangga Da’i Farhan masih lagi menjadi bualan h@ngat netizen. Malah perkara ini makin mendapat perhatian ramai selepas isteri pertama pend@kwah bebas itu meluahkan kekecewaan ditudvh nvsyuz.

Terbaru, adik kepada Da’i Farhan sendiri tampil pertahankan kakak ipar. Malah dia turut terkilan kerana abangnya block dirinya di laman sosial.

Diblock dan diunfriend abang sendiri

Semalam adalah hari yang sangat mengecewakan. Kecewa dengan tindakan seorang abang yang tidak bertanggungjawab. Saya dibl0ck dan diunfriend oleh abang sendiri kerana saya bersuara untuk kakak ipar saya.

Sudah berapa minggu saya bersama Kak Fatin, bantu support emosi beliau, datang ke rumahnya sewaktu suami beliau tiada, dengar luahannya dan lain-lain. Saya tahu keputusan ini berat untuk beliau terima. Tapi beliau kuat dan redha.

Untuk Farhan hiduplah atas dunia ini sesuka hatimu, tapi ingat apa-apa yang Mama tidak redha, kamu tidak akan ke mana. Menyesal kemudian tiada guna. Kembalilah ke jalan bahagia. Mohon semua sahabat doakan semoga Farhan sedar dan kembali semula kepangkuan keluarga.

Untuk ‘wanita’ yang telah merampas kebahagiaan ini, ingatlah, Allah ini Maha Adil. Pasti Allah akan balas segala tindakanmu. Kak Fatin, kami ada bersama Kak Fatin. Kita sama-sama uruskan sehingga mahk@mah putuskan semuanya nanti. Allah musta’an.

*Gambar ini sewaktu saya menziarahi Kak Fatin memberi sokongan dan semangat kepadanya.

Respon netizen

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Nik Fatma Amirah via OHBULAN

Be the first to comment on "Kena Bl0ck & ‘Unfriend’ Oleh Abang Sendiri, Adik Da’i Farhan Tampil Pertahan Maruah Kakak Ipar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*