Isu Swafoto Anjing : Nabila Huda Ajak Bersemuka Tapi Ini Video BaIas Padu PU Syed

Isv pelakon Nabila Huda bergambar bersama seekor anj!ng ketika bercuti baru-baru ini dan mendapat tegvran pendakwah bebas PU Syed masih tidak berkesudahan.

Semalam, Nabila memuat naik sepotong rakaman video meluahkan kekesaIannya terhadap tind@kan PU Syed menegvrnya di media sosial.

Kata Nabila, tind@kan itu mengvndang cemvhan ramai dan secara tidak langsung menyebarkan fitn@h buat dirinya.

“Itu Instagram saya, suka hati saya nak muat naik apa pun. Itu d0sa saya, saya yang tanggung! Awak tak perlu keluarkan kenyataan dan biar satu Malaysia baca, rasa saya j@hat.

“Awak menyebarkan fitn@h kepada semua orang. Biarlah nak bergambar dengan anjir atau bab*, bukan urusan anda. Kalau nak cakap, datang jumpa saya di Warung Isabella. Jangan jadikan sosiaI media untuk satu Malaysia burukkan saya.

“Mak bapa saya pun tak tegvr, suami saya pun tak ada masaIah. Siapa anda untuk menegvr? Jaga diri sendiri dan saya doakan awak bahagia dengan hidup awak,” katanya.

Tind@kan Nabila itu kembali menarik perhatian PU Syed untuk membaIas kenyataan sama menerusi rakaman video panjang di Instagram malam tadi.

Biar tidak menujukan kepada Nabila, PU Syed secara umum menasihati golongan artis agar tidak mempamerkan sisi neg@tif yang seterusnya menjadi ikutan peminat.

“Kepada semua penyokong dan peminat artis yang saya tegvr disebabkan tind@kan yang dia buat itu, saya tak rasa saya perlu minta maaf. Kenapa perlu saya minta maaf?

“Allah berpesan jadilah ummah yang menyeru kepada kebaikan dan mencegah kemungk@ran. Tak saIah saya menegvr secara publik sebab yang mempamerkan m@ksiat itu pun secara publik.

“Bila orang tegvr kata kita jatuhkan aiib dia. Ini apa hal? Kalau tahu perkara itu aiib, kenapa ber@ni tayang kepada umum?

“Wahai artis, sebagai ‘public figure’ kamu ada watak tertentu dalam masyarakat. Kalau pamerkan perkara negatif, masyakat meniru dan akhirnya kamu sendiri menatijahkan umat kita agar terpes0ng jauh,” tambahnya.

Minggu lalu kec0h apabila aktres yang baru menjulang trofi Pelakon Wanita Terbaik Drama Anugerah Skrin 2019 itu memuat naik swafoto bersama seekor anjing di New Zealand.

Tindakan itu menarik perhatian PU Syed untuk memberikan kata-kata nasihat buat Nabila.

Sumber : Gempak

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Isu Swafoto Anjing : Nabila Huda Ajak Bersemuka Tapi Ini Video BaIas Padu PU Syed"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*