“Ya Allah,Bukan Dua Tapi Empat Ny4wa Yang Pergii” – Sebak Bila Anak Dua Tahun M3ratap Pem3rgian Ayah Dan Ibu Hamil Bayi Kembarr

Tr4gis dan menyayat hati. Semalam, seorang anggota polis, Muhammad Syakiran Shamsudin, 30 dan isterinya, Nurul Asyikin Kamarudin, 28, dilaporkan m4ut dalam kem4langan jalan raya ketika dalam perjalanan ke tempat kerja di Jalan Raja Laut.

Menurut Harian Metro, kejadian yang berlaku pada jam 8.30 pagi ini terjadi apabila motosikal yang dipandu mngsa mer3mpuh belakang lori di susur keluar Jalan Syed Putra.

Lebih memeritkan, menurut laporan bedah siasat semalam, Nurul Asyikin rupanya sedang mengandungkan anak kembar dan kandungan 4rwah sudahpun berusia 2 bulan. Mngsa berdua juga m3ninggalkan seorang cahaya mata lelaki, Muhammad Arfan Ziqri yang berusia 22 bulan.

J3nazah tiba di rumah keluarga, suasana berubah hiba bila anak mngsa sebut ‘Abi’

Selesai b3dah siasat, j3nazah pasangan suami isteri terbabit dibawa ke rumah keluarga Muhammad Syakiran di Kampung Repek, Bachok sekitar jam 1.01 pagi dengan dua van milik PDRM.

Suasana tiba-tiba berubah hib4 apabila ketibaan j3nazah diiringi t4ngisan ahli keluarga selain anak tunggal mangsa, Muhammad Arfan Rizqi asyik menyebut, ‘abi… abi…’ memanggil 4rwah bapanya. S3dihnya…

Posting dari Facebook Info Ibu Hamil berkongsi gambar menyayat hati anak tersebut meratapi j3nazah kedua ibu bapanya.

Melalui gambar terbabit, Arfan yang baru berusia 2 tahun tu dilihat masih tak mengerti apa-apa di samping dia kelihatan bermain dekat dengan j3nazah mngsa berdua.

Terbayang anak sendiri kalau kita dengan suami tak ada..

Rata-rata netizen yang melihat posting di atas ternyata terk3san dengan apa yang menimpa keluarga tersebut. Semuanya berdoa semoga anak mngsa tabah dalam menghadapi dugaan dan membesar menjadi anak yang soleh.

Al-Fatihah…. sebak admin dibuatnya.

 

Sumber: lobakmerah

View this post on Instagram

Jenazah Lans Koperal Muhammad Syakiran Shamsuddin, 30 dan isterinya, Nurul Ashikin Kamaruddin, 27, yang maut dalam kemalangan di Jalan Syed Putra, Kuala Lumpur, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Rekang Hilir, jam 2.20 pagi tadi. Kedua-dua jenazah itu tiba di rumah keluarga Muhammad Syakiran di Kampung Repek di Bachok jam 1.01 pagi dengan dua van jenazah milik Polis Diraja Malaysia (PDRM).

A post shared by Berita Harian (@beritaharian) on

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment on "“Ya Allah,Bukan Dua Tapi Empat Ny4wa Yang Pergii” – Sebak Bila Anak Dua Tahun M3ratap Pem3rgian Ayah Dan Ibu Hamil Bayi Kembarr"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*