“Selebriti Tanah Air Turut Terkilan Dan Terkesan Dengan Pemergian Aruwah..” – Rakan2 Artis Rakam Ucapan Takziah, Kata Kata Sharifah Amani Buat Ramai Sebak

Bertugas sebagai pengarah filem dan drama, aruwah anak kepada pelakon veteran Fauziah Haji Nawi, Firdaus Hanif atau mesra dipanggil Pitt Hanif, 43, sangat dikenali oleh para selebriti yang pernah bekerjasama dengannya.

Justeru, mendengar mengenai kematian aruwahyang cukup tragis, ramai dalam kalangam selebriti juga turut terkilan dan terkisan dengan pemergian aruwah.

Disifatkan sebagai seorang yang sangat baik, Pitt Hanif ketika hayatnya masih ada, amat disenangi oleh oleh rakan-rakan artis yang pernah terlibat dalam produksi filem atau drama di bawah arahannya.

“Senyuman abang tetap dalam ingatan…” – Nora Danish

Rata-rata rakan artis turut merakamkan ucapan takziah dan mengimbau kembali kenangan bersama aruwah, antaranya adalah Nora Danish, Fauziah Ahmad Daud, Tomok, Datuk Fizz Fairuz dan ramai lagi.

View this post on Instagram

Innalilahiwainnalilahirojiun. Tenang lah kau di sana Abg Pitt. Senyuman abg akan tetap selamanya dalam ingatan. Semoga Allah tempat kan abg di kalangan orang Yg beriman. Kami sayang abg Pitt. Salam takziah buat Ibu @fauziahnawi , kak @ifarahahmad serta keluarga. Mari kita sama sama luangkan sedikit masa Dan sedekahkan Al Fatihah buat abg Pitt. ‎بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ‎الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ‎الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ‎مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ‎إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ‎اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ ‎صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ ‎غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ • • Amin Amin Amin yarabbalalamin. Ya Allah , Kau Ampunilah segala dosanya ya Allah. Sesungguhnya Engkaulah Maha Pengampun , Lagi Maha Mengasihani.

A post shared by Nora M Danish (@noradanish) on

“Awak sangat baik, saya sedih sangat awak pergi…” – Fizz Fairuz

“Selamat jalan brother…” – Tomok

“The most respected Assistant Director that I have worked with…” – Nad Nisaa

View this post on Instagram

Shots by Abang @pitthanif one of the most respected Assistant Director that I have worked with. Saya takda gambar dengan Abang Pitt. But he never missed to share my shots on the monitor because he care about how his actors look in front of the camera. So we could learn and improve. As much as we respect him for his integrity, he always have high respect on us players. You will be missed Abang Pitt 😢 banyak karya yang hebat sudah kau galasi dengan baik dan bijaksana. Begitu juga banyak teladan yang sudah kami timbal darimu. Semoga Allah berkati dan berikan ganjaran yang tinggi buatmu sahabat, Mohd Firdaus Mohamad Hanif. Takziah buat ibu @fauziahnawi dan kak @ifarahahmad serta seluruh keluarga dan sahabat 💕 Mohon sedekahkan Al-Fatihah buat Allahyarham Mohd Firdaus Mohamad Hanif 🖤

A post shared by Nadiya Nisaa K (@nadnisaa) on

“Dia ajar aku kalau kita benar, kalau kita jujur kita tak payah takut dengan sesiapa. Allah ada…” – Sharifah Amani

“Pitt disayangi Allah…” – Fauziah Ahmad Daud

Mengenali walaupun daripada foto, sudah dapat mengangak aruwah seseorang yang sangat disenangi ramai. Semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan hamba Allah yang beriman.

Sumber : Sharifah AmaniFizz FairuzFauziah Ahmad Daud, TomokNad Nisaa & Nora Danish

Kredit: OMM

Be the first to comment on "“Selebriti Tanah Air Turut Terkilan Dan Terkesan Dengan Pemergian Aruwah..” – Rakan2 Artis Rakam Ucapan Takziah, Kata Kata Sharifah Amani Buat Ramai Sebak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*