Tak Disangka-Sangka!! Hanya Kerana Mata, Buruh Projek MRT Warga Bangladesh Mendapat Tawaran Dari Agensi Model Di London Jadi Model Antarabangsa

Seorang pekerja buruh warga Bangladesh menjadi terkenal selepas gambarnya yang dirakam jurugambar bebas, Hishammuddin Hashim atau lebih dikenali sebagai Abeden Mung tular dalam media sosial.

Selain ketampanan wajahnya persis seorang model yang telah menarik perhatian ramai, buruh dikenali sebagai Irfan Malik, 21 tahun itu juga memiliki sepasang mata yang unik dan cantik.

Abeden Mung bersama lelaki warga Bangladesh yang telah meraih perhatian warganet kerana memiliki sepasang mata yang cantik.

Mata dia memag harus difotografikan

Perkongisan ini memperoleh lebih dariapda 11,000 jumlah retweets di Twitter. Mungkin jiwa seni dia ni kuat, dia dapat lihat lelaki tersebut mampu memberikan hasil yang menarik jika gambarnya dapat dirakam.

Menerusi Twitter, Abeden menceritakan bagaimana dia terjumpa dengan lelaki yang merupakan buruh pembinaan MRT berhampiran Jalan Ipoh, Kuala Lumpur.

“Terjumpa seorang lelaki warga Bangladesh ketika menikmati sarapan pagi setiap hari. Tetapi pada waktu itu, saya gagal merakam wajahnya kerana sedang membuat penggambaran video blog.

Dek kerana ketampanannya, Irfan menerima tawaran menjadi model antarabangsa.

“Namun pada 21 Mac lalu, saya berjaya merakamkan potret lelaki yang bermata cantik itu menggunakan telefon bimbit. Kacakkan dia?” jelasnya sambil berkongsi beberapa keping gambar.

“So I quickly pull out pixel 2 xl instead of my other phone, iphone xs max bcs I was texting on that phone, i was holding it, iphone atas meja. So, tak sengaja. I know its going to be a good shot sebab lighting tgh on, pakaian dia on, mata dia is a must photographed eyes.”

Biasalah orang tak tahu apa-apa tiba-tiba disuruh ambil gambar, mestilah terpinga-pinga kan? Pada mulanya memang susah nak dapat gambar on point. Tapi setelah berkali-kali gambar di ambil hasilnya dikongsikan di Twitter, dan terus viral.

And he was very shy. Very, and plus he didn’t really know where to look at, sebab phone kot? Dia nak pandang mana. Berkali2 aku pointkan dkt camera, shot banyak tak on. Until dia betul2 pandang dan dia mengeluh sikit. Pappp! Dapat ni. Isnt he beautiful?”

Difahamkan, kisah Irfan yang dikongsi Abeden itu mendapat liputan antarabangsa sehingga dia mendapat tawaran dari sebuah agensi model di London tetapi menolak peluang berkenaan atas sebab-sebab tertentu.

Boleh jadi model – Netizen

Biasalah pakai handphone canggih, model pula ada x factor, sah-sah akan jadi on point. Bila hasilnya tu dikongsikan di Twitter ternyata ramai retizen terpegun melihat matanya.

Ada yang kata bahawa pemuda ini ada potensi menjadi seorang model. Haaa, korang jangan main-main, esok lusa mesti dia akan lebih top.

Lelaki ini siap ajak lagi buat photoshoot yang lebih proper bila jumpa.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:- MHE TV

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Tak Disangka-Sangka!! Hanya Kerana Mata, Buruh Projek MRT Warga Bangladesh Mendapat Tawaran Dari Agensi Model Di London Jadi Model Antarabangsa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*