“Alhamdulillah, Saya Rasa Bersyukur” Ini Kenyataan Terkini Pihak P0lis Berkaitan Sias4tan 4duan Bekas Tunang Terhadap Syafie Naswip

Beberapa bulan yang lalu, kecoh kisah pelakon terkenal Syafie Naswip dan pelakon baru Aishah Azman putus tunang. Namun perkara tersebut tidak berhenti di situ sahaja, apabila Aishah mengambil keputusan untuk membuat lap0ran p0lis.

Namun selepas dijalankan sias4tan sepenuhnya dan Syafie secara sukarela datang memberi keterangan, pihak pend4kwa raya membuat keputusan k3s adalah Tiada Tindakan Lanjut (TTL) kerana tiada keterangan yang mencukupi. Sehubungan dengan itu, pihak Gempak menghubungi Syafie Naswip untuk mendapatkan reaksi beliau.

View this post on Instagram

Feeling good with @samurai_wifi ❤️

A post shared by Syafie Naswip (@syafienaswip) on

“Alhamdulillah, saya rasa bersyukur dengan keputusan siasat4n yang dibuat dengan penuh telus oleh pihak berwajib.

“Sekurang-kurangnya ia telah membuktikan segala tudvhan yang dibuat ke atas saya adalah tidak benar dan saya berterima kasih dengan doa semua,” kata Syafie kepada Gempak.

Dalam laporan p0lis yang dibuat oleh Aishah sebelum ini, dia membuat tuduhan bahawa bekas tunangnya, Syafie Naswip memukvlnya dan juga mempunyai hubungan sejenis.

Gempak juga turut menghubungi peguam Syafie, iaitu Muhammad Ashraff Mohd Diah daripada Ashraff Al-Hizan & Associates untuk mendapatkan komen beliau.

“Alhamdulillah pihak p0lis yang menyiasat k3s berkenaan adu4n yang dibuat oleh bekas tunang Syafie telah memaklumkan kepada pihak kami secara bertulis bahawa sias4tan telah pun dijalankan dan hasil sias4tan tersebut telah dibawa kepada pend4kwaraya.

Pihak pend4kwaraya kemudiannya telah meneliti kertas sias4tan tersebut dan telah membuat arahan agar Tiada Tindakan Lanjut (No Further Action) ke atas k3s ini memandangkan tiada keterangan yang mencukupi untuk menudvh Syafie berkenaan adu4n tersebut,” terang Ashraff kepada pihak Gempak.

Syafie sangat bersyukur atas doa dan berterima kasih kepada keluarga serta peminat semua yang tidak putus-putus menghantar kata-kata semangat melalui Whatsapp, komen dan sebagainya di media sosial.

“Betullah pesan dan ingatan Mak setiap masa pada Ayie, doa orang yang terani4ya memang tiada hij4bnya. Dan itulah yang Ayie doakan setiap masa.

“Saya rasa sangat lega dengan keputusan yang diberitahu oleh pihak peguam, tapi tidaklah sampai nak melompat,” seloroh Syafie.

Syafie Naswip bertunang dengan Aishah Azman pada 7 April 2019 tetapi mengambil keputusan untuk memvtuskan pertunangan pada 21 julai tahun yang sama.

Sumber : Gempak

Foto: IG Syafie Naswip

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "“Alhamdulillah, Saya Rasa Bersyukur” Ini Kenyataan Terkini Pihak P0lis Berkaitan Sias4tan 4duan Bekas Tunang Terhadap Syafie Naswip"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*