Susulan Kontr0versi Tangan Zul Ariffin Di ‘Peha’ Intan Najuwa,Setelah Lama Berdiam Diri, Akhirnya Tunang BERSUARA.Ini Kata Kata Tunang Buat Intan Najuwa Tak Senang Duduk!!

Pelakon Intan Najuwa baru-baru ini dikecam teruk seakan “mudah” membiarkan dirinya disentuh lelaki lain apabila foto mesranya berpelukan dengan Zul Ariffin viral di media sosial. Rata-rata netizen juga berkata aksi itu agak tidak manis apatah lagi dia sudah bergelar tunangan orang tetapi kata Intan dia masih tahu menjaga batasnya.

Image result for intan najuwa tunang

Bagaimanapun, kenyataan tunangnya, Fazrul Anwar Rulis menerusi Insta Story mendapat perhatian ramai. Dia meluahkan rasa kecewa merujuk kepada kontroversi yang terpalit terhadap Intan dan seakan memberikan bayangan seolah pelakon wanita itu tidak menghormati dirinya sebagai tunang.

Terdahulu, foto mesra yang memperlihatkan Zul meletakkan tangan di paha Intan menimbulkan rasa kurang senang netizen. Namun, Intan berkata dia sedikit pun tidak terkesan dengan kecaman netizen yang cuba melaga-lagakan hubungan dia dan tunang. 

Sumber: Rotikaya

Netizen Kurang Senang Tangan Zul Ariffin Di Peha, Ini Jelas Intan Najuwa Kenapa Boleh Jadi Macam Tu

Dalam hidup ini, kita pasti akan bertemu atau berurusan dengan kaum berlawanan jenis. Kaum wanita memiliki kelebihan dan kemahiran tertentu yang tidak mampu dilakukan oleh kaum lelaki.

Begitu juga kaum lelaki yang mempunyai kudrat, tenaga serta kemahiran tertentu yang tidak mampu dilakukan oleh kaum wanita. Mudah kata, kedua-dua belah pihak ini saling memerlukan antara satu sama lain dalam menjalani kehidupan.

Selepas mengikat tali pertunangan dengan seorang ahli perniagaan yang 16 tahun lebih tua daripadanya, nama pelakon Intan Najuwa menjadi perhatian ramai. Ada yang menuduh Intan memilih jejaka tersebut disebabkan harta dan mata duitan.

Sebelum ini Intan dihentam apabila memuat naik gambar didukung oleh Idris Khan, nampaknya pelakon itu sekali lagi dik3cam apabila tular gambarnya berpeluk dengan Zul Ariffin di atas kapal.

Meskipun ramai mengetahui gambar tersebut adalah untuk mempromosikan drama Setelah Ku Dimiliki yang akan ditayangkan di kaca televisyen tidak lama lagi, namun ianya menimbulkan rasa kurang senang netizen.

Tidak kurang juga ada yang menyifatkan pelakon itu seolah-olah senang disentuh oleh mana-mana lelaki. Tidak kurang ada yang menyindir tunangnya seorang yang pemurah kerana membiarkan Intan diperlakukan sedemikian.

Komen Intan Najuwa

“Saya tahu kerja saya macam mana, di sebalik penggambaran macam mana. Kami hanya memainkan watak masing-masing dan gambar yang dimuat naik adalah sebahagian daripada watak yang saya mainkan.

“Saya bukan nak cakap yang saya boleh dipegang-pegang oleh semua pelakon lelaki. Saya tahu limit saya macam mana. We still have the limit, we have the border,” katanya ketika dihubungi mStar.

Intan Najuwa mengulas foto mesra yang memperlihatkan Zul Ariffin meletakkan tangan di pahanya sehingga menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan netizen.

“Drama ni untuk menghiburkan semua orang, tak ada kena mengena dengan tunang saya.

“Semua yang saya lakukan telah mendapat persetujuan daripada semua pihak. Keluarga dan tunang saya okay.

“Yang menjadi masalah sekarang ni hanyalah komen-komen netizen yang cuba laga-lagakan hubungan saya dan tunang,” ujarnya.

Hukvm asal pergaulan antara lelaki dan perempuan ajnabi (harus nikah) adalah har4m. Namun demikian, pengh4raman ini tidak didasarkan kepada nas yang sarih kerana tiada nas sarih mengenai kes ini. Penghar4mannya hanya diasaskan kepada hvkum lain ynag pada asalnya dikhususkan bagi kaum wanita kerana dalam hvkum-hukvm terbabit terdapat unsur-unsur pergaulan antara lelaki dan perempuan ajnabi.

Hvkum-hukvm yang dimaksudkan ialah; lar4ngan berkhalw4t dan musafir tanpa mahram, solat berjemaaah di masjid bagi wanita, hukum jih4d bagi wanita-wanita dan hvkum solat jumaat bagi wanita.

Justeru, rasa tertarik antara lelaki dan wanita itu adalah lumrah serta fitrah semula jadi manusia, kerana ia juga merupakan sebahagian dari proses tumbesaran. Oleh itu, perasaan tersebut haruslah dikawal dengan bijaksana supaya ia tidak membawa ke arah yang buruk dan menghancurkan masa depan remaja itu sendiri.

Sumber: mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Be the first to comment on "Susulan Kontr0versi Tangan Zul Ariffin Di ‘Peha’ Intan Najuwa,Setelah Lama Berdiam Diri, Akhirnya Tunang BERSUARA.Ini Kata Kata Tunang Buat Intan Najuwa Tak Senang Duduk!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*