Tergempar!! Sesuatu Kejadian Tidak Diigini Menimpa Kamal Chilok Mengakibatkan Beliau Meninggai Dunia.Ini Hasrat Pelawak Kamal Chilok Yang Tidak Kesampaian.

SELEPAS koma dua hari akibat kemalangan jalan raya, pelawak Kamal daripada kumpulan Chilok menghembuskan nafas terakhir kira-kira pukul 5.15 petang, Sabtu.

Menurut saudara Allahyarhamm yang juga penyampai radio, Isma Halil Hamzah, Kamal meningg4al dunia di Hospital Putrajaya kerana komplikasi akibat kemalangan tersebut.

Sementara itu, jenaza4h Allahyarham akan dibawa ke kampung halaman di Kampung Bukit Bangkong, Sungai Pelek, Sepang, Selangor dan dikebumikan pada pagi Ahad.

Kamal atau nama sebenar Mohd Kamal Shah Saharuddin meninggalkan seorang isteri dikenali Bea Zhari yang kini sedang hamil anak sulung.

Ketika kejadian, dia dalam perjalanan menghantar pesanan makanan patin tempoyak yang diusahakannya kepada pelanggan.

Kamal pernah menyertai Maharaja Lawak Mega (MLM) pada 2016 dan 2018 selain merangkul naib juara Bintang Mencari Bintang pada 2014.

Ketika dihubungi Harian Metro baru-baru ini, Kamal memberitahu dia akan berentap di kerusi panas MLM 2019 yang akan bersiaran pada 1 November ini.

Arwah yang juga bekas penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Perdana, Shah Alam, Selangor memberitahu mahu meluaskan bakat sebagai penyampai radio.

Dia mengalami kecederaan pada anggota badan serta pendarahan pada kepala dan tidak sedarkan diri.

Terdahulu, Kamal menyertai kumpulan KRONI dalam Muzikal Lawak Superstar (MLS) dianggotai oleh Achok Cilok, Kamal Chilok dan Wani Kayrie.

Sumber Mstar, Hmetro

Be the first to comment on "Tergempar!! Sesuatu Kejadian Tidak Diigini Menimpa Kamal Chilok Mengakibatkan Beliau Meninggai Dunia.Ini Hasrat Pelawak Kamal Chilok Yang Tidak Kesampaian."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*