Dato Red Luah Rasa Sangat Bersyukur Masih Diberi Peluang,Ini Penjelasan Hal Yang Sebenar

Kes penc3raiann melibatkan pasangan tua dan muda menjadi-jadi di kalangan rakyat Malaysia. Penc3raiann memberi impak terhadap kehidupan semua pihak dalam institusi rumahtangga. Samada di pihak pasangan suami isteri, anak mahupun keluarga di kedua-dua belah pihak.

Namun begitu, apa yang terkesan sekali ialah anak yang sedang membesar. Bagaimana anak yang masih mentah hendak menghadapi situasi keluarga yang pincang di usianya masih belum mengenal erti kehidupan.

Semalam berita mengenai penyanyi Adira memfailkan permohonan cerai terhadap suaminya, Datuk Seri Adnan Abu mula mendapat perhatian peminat.

Terdahulu pada 1 April yang lalu, Adira atau nama sebenarnya Siti Adira Suhaimi,28 telah memfailkan permohonan itu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003. Namun begitu, menurut sumber suami Adira, Adnan atau lebih dikenali sebagai Datuk Red membantah permohonan isteri keduanya itu biarpun Adira terlebih dahulu tetap ingin meneruskan perceraian tersebut.

Prosiding yang sepatunya berlangsung semalam ditangguhkan pada 17 Disember depan sebagai tarikh sebutan kes perceraian itu.

Syukur Masih Diberikan Peluang

 

Datuk Red: Allhamdullilah maseh d beri peluang…manusia begelar hamba mmg tak lari dri melakukan kesilapan.kealpaan duniawi.membuat sya lupa dan lalai, dengan masa yg tingal ini akn d gunakan sebaik mungkin tuk menyelamat kn perkara halal yg d benci Allah SWT, inshaAllah demi anak2 ku terchinta.

Sebelum ini, Datuk Red tidak tahu Adira akan memfailkan percer4ian malah sempat membuat kenyataan bahawa ianya hanyalah sekadar khabar angin semata-mata. Hasil pencarian terkini di laman Instagram suami penyanyi ini, dia sempat memuatkan naik gambar mereka berdua sejurus daripada pulang dari mahk4mah.

Memanjatkan rasa syukur kerana masih diberikan peluang untuk terus bersama isterinya itu, Datuk Red akui sebagai manusia biasa dia tidak akan lari daripada melakukan kesilapan dan akan menggunakan peluang tersebut sebaiknya demi anak-anak mereka.

Datuk Red dan Adira telah bernikah di Songkhla, Thailand sebagai isteri kedua pada 3 Disember 2015.Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan tiga cahaya mata, Anggrek, Asan dan Anggun.

Pelbagai kesan negatif di hadapi oleh anak yang menghadapi masalah pencer4ian di dalam keluarganya. Kerana emosi anak kecil yang masih belum stabil. Jika pencer4ian dihadapi oleh anak yang sudah dewasa atau belia, ini cuma memberikan tempias kepadanya kerana mereka sudah cukup matang dengan erti kehidupan.

 

Sumber: Ig Dato Red

 

Be the first to comment on "Dato Red Luah Rasa Sangat Bersyukur Masih Diberi Peluang,Ini Penjelasan Hal Yang Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*