Adira akhirnya memfailkan permohonan CERAl terhadap suami

Penyanyi Adira akhirnya memfailkan permohonan CERAl terhadap suami, Datuk Seri Adnan Abu atau lebih sinonim dipanggil Datuk Red, hari ini.

Lalu memetik mStar, Mahkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Barat telah menetapkan 17 Disember depan sebagai hari sebutan kes bagi permohonan CERAl berkenaan.

Terdahulu, penyanyi Pujaan Hati itu difahamkan membuat permohonan CERAl pada 1 April lalu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.

Menerusi prosiding yang berlangsung itu, Hakim Syarie Mohd Faizal Habib bertanya mengenai pendirian bintang tersebut dan kata Adira; “saya tetap mahu teruskan perCERAlan ini”.

Bagaimanapun Adnan ketika disoal Mohd Faizal membantah permohonan isterinya itu.

Adira atau nama sebenarnya, Siti Adira Suhaimi ada memfailkan permohonan CERAl melalui kaedah hakam sebelum ini dan prosiding hari ini sepatutnya ditetapkan untuk pelantikan pegawai mahkamah, namun ia ditangguhkan.

Adira hadir ke mahkamah bersama peguam syarie, Siti Nur Zafirah Mohd Padzil dan Adnan hadir bersama dua lelaki dipercayai teman rapatnya.

Adira mendirikan rumah tangga pada 3 Disember 2015 dan pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata.

Sumber: Instagram Adira via mStar / Media Hiburan

Datuk Red Enggan CERAlkan Adira

“KALAU Allah kata jodoh kami masih panjang saya terima dengan hati yang ikhlas, tapi kalau Allah kata jodoh kami tak panjang saya akan terima dengan hati terbuka,” kata penyanyi Adira Suhaimi, 28, mengenai keputusannya untuk meneruskan permohonan CERAl terhadap suaminya, Datuk Seri Adnan Abu, 40.

Adira ditemui selepas prosiding pelantikan Hakam pegawai mahkamah bagi permohonan CERAl di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Barat, hari ini.

Adira berkata, dia sudah lama memfailkan perCERAlan itu pada April lalu namun hari ini bertekad untuk meneruskan perCERAlan.

“Saya dah failkan agak lama tapi terp@ksa tangguh sebab hamiI dan menunggu kelahiran puteri ketiga.

“Hari ini saya nekad teruskan juga meskipun sepanjang proses bersama kami mencuba untuk berbaik semula.

“Saya teruskan sebab mengambil kira apa yang terbaik untuk diri saya dan anak,” katanya.

Menurutnya, dia tidak dapat mengulas lanjut apabila suaminya ingin berusaha untuk menyelamatkan perkahwinan mereka memandangkan sebutan kes terbabit bakal berlangsung pada Disember depan.

“Saya tak tahu nak rasa apa sekarang ini mungkin dia ada perasaan bersaIah dalam diri sekarang. Kalau ada Alhamdulillah namun bagi saya sendiri pun tak tahu apa yang akan berlaku andai kami berbaik semula.

“Namun apa penting adalah untuk pegang pendirian saya yang tetap mahu meneruskan perCERAlan. Jika dia nak usaha lebih-lebih saya tak tahu nak jawab,” katanya.

Sementara itu, Adnan atau lebih dikenali sebagai Datuk Red berkata, dia akan cuba berusaha sebaik mungkin untuk kembali berbaik dengan isterinya itu.

“Demi anak saya akan cuba berubah dan berusaha menambat hati Adira semula. Saya tidak mahu perCERAlan ini berlaku.

“Lagipun saya berkahwin bukan untuk berCERAl. Jadi saya akan cuba menyelamatkan perkahwinan ini dan memujuk Adira.

“Mungkin selama ini saya terlepas pandang sesetengah perkara namun saya akan cuba memujuk sebelum perbicaraan akan datang,” katanya.

Terdahulu, seawal jam 8.30 pagi, media hadir ke mahkamah untuk mengikuti prosiding perCERAlan, namun kemudian dimaklumkan Adira bahawa permohonan CERAl terhadap Adnan akan berjalan jam 3 petang.

Sepatutnya, prosiding permohonan CERAl dilakukan Adira pada jam 9 pagi tadi tetapi penyanyi itu meminta untuk mengubah waktu kerana tidak menyangka perkara itu (permohonan CERAl) diketahui umum.

SpekuIasi mengenai perCERAlan pasangan itu timbul apabila ruangan gosip sebuah portal hiburan menyiarkan cerita artis wanita diCERAlkan ketika sedang hamil anak ketiga.

Adnan, seorang ahli perniagaan menikahi Adira di Songkhla, Thailand sebagai isteri kedua pada 3 Disember 2015.

Hasil perkahwinan, Adira dan Adnan dikurniakan tiga cahaya mata, termasuk puteri yang baharu sahaja dilahirkan dua bulan lalu.

Perkahwinan pertama Adnan dikurniakan lima cahaya mata.

Adnan juga pernah bernikah pada usia 20 tahun, tetapi berCERAl selepas lima tahun bersama dan hasil perkahwinan itu dia dikurniakan dua cahaya mata.

Sumber : Hmetro

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Adira akhirnya memfailkan permohonan CERAl terhadap suami"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*