Susulan Doktor Kena Blasah, Laporan Sudah Diterima Dan Ini Kenyataan Pihak PoIis

PoIis menerima laporan mengenai seorang doktor perubatan dipkul oleh seorang lelaki di kliniknya di Bandar Baru Bangi.

Menurut Ketua PoIis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof, pihaknya menerima laporan daripada doktor lelaki itu sendiri pada pkul 3.45 petang, pada Jumaat.

” Kertas siasatan dibuka dibawah Sksyen 506 Knun Kesksaan kerana ugvtan jnyah dan Sksyen 323 Kanun Kesksaan kerana mendatangkan kecderaan.

” Punca kejadian masih dalam siasatan, justeru pihak poIis menyeru sesiapa yang mempunyai maklumat berhubung kejadian untuk tampil di mana-mana balai poIis berdekatan atau menghubungi Pegawai Penyiasat Insp. Fahrul Anuar di nombor 014-3700870,” katanya dalam satu kenyataan, pada Sabtu.

Terdahulu, sebuah video di Twitter memaparkan seorang lelaki yang dipercayai doktor diblasah truk ketika sedang bertugas di sebuah klinik swasta tular sejak awal pagi tadi.

Video berdurasi 2 minit 20 saat itu memaparkan doktor tersebut dipkul dan dipiijak seorang lelaki kerana didkwa mempunyai hbngan slit dengan isterinya yang juga merupakan seorang jururawat.

Terdahulu lelaki yang dikenali sebagai Aiman Ariff Ahmad Amirudin berkata dia bertindak memkul doktor tersebut selepas amaran supaya tidak lagi bertemu isterinya dikenali sebagai Intan, 28, tidak diendahkan.

” Saya belum gila nak pkul orang sebab saya tak pernah ada rekod jnyah sebelum ini. Tapi siapa tak marah kalau dengan bangganya doktor tu masuk rumah saya.

” Mula-mula wife cakap (doktor) masuk ke dalam rumah untuk solat… tapi takkan solat selama tiga jam? Saya juga pernah warning doktor tu pada 19 September lalu minta jangan jumpa wife saya lagi.

” Saya call dia dari Dubai. Tengok-tengok saya dapat video bukti mereka masih lagi berjumpa sehari selepas saya call dia. Apa awak rasa?” soalnya.

Insi den berlaku sekitar pukul 3 petang Jumaat.

Aiman turut menafikan dkwaan bahawa dia jenis ceburu buta dan kerap menuduh bukan-bukan terhadap isterinya.

” Dkwaan tu tak betul. Seorang suami yang jauh sentiasa akan bertanya, ambil berat isteri sebab saya tak ada di sisi dia.

” Tapi mungkin bagi dia ambil berat dan pertanyaan itu adalah trust issue. Bagi saya itu cara seorang suami menyayangi isterinya.

” Saya tak rasa ini isu jealous tetapi cvrang… isteri orang cvrang dengan suami orang. Mana keadilan saya seorang yang dianiaya,” katanya.

Dakwa Aiman lagi, dia menyedari isterinya ada hubungan sulit dengan doktor tersebut sejak lapan bulan lalu.

” Sejujurnya isteri saya dah cvrang dekat lapan bulan. Saya dapat tahu pun dari mak mentua saya kerana dia tidak mahu bersubahat.

” Isteri minta cerai sejak dari awal tahun lagi. Dia juga pernah block nombor telefon saya selama tiga bulan. Waktu tu dia sedang hangat bercinta dengan doktor tu tapi saya tak ada bukti ketika itu.

Paparan skrin mesej Aiman dan isterinya.

” Sebab tu saya berdiam diri dan bertanya mana salah saya. Selepas solat istikharah Alhamdulillah semua terbongkar. Saya ada semua bukti. Access card keluar masuk, video CCTV, video pengakuan mereka berdua termasuklah resit hotel,” katanya.

Ditanya apa yang dilakukan terhadap isterinya selepas hbngan slitnya itu terbongkar, pemuda berusia 31 tahun itu berkata dia cuma berharap agar isterinya itu insaf.

” Saya tak pkul dia. Dayus kalau lelaki pkul perempuan. Macam mana jahil pun jangan pkul perempuan.

” Tipulah saya tak sayang isteri saya lagi. Tapi meniipu itu adalah pilihan. Jangan pernah salahkan orang lain kerana itu pilihan awak,” katanya.

Dalam pada itu, Aiman mengaku tindakannya menyrang doktor berkenaan adalah keterlaluan kerana terlalu mrah.

” Saya tak cakap apa saya buat tu betul. Sebab tulah lepas pkul doktor tu saya sendiri ke balai untuk serah diri,” katanya.

Aiman memkul doktor tersebut kerana tidak endah dengan amarannya sebelum ini.

Sementara itu, Aiman turut berkata bahawa adik isterinya turut menafikan mengeluarkan kenyataan mempertahankan kakaknya itu di Twitter.

” Saya dapat mesej dari adik kedua wife beritahu tidak tahu-menahu mengenai tweet yang tular di Twitter. Setahu saya dia tak ada Twitter.

” Kalau tweet tu adik dia yang buat takkan mak mentua dan adik-beradik wife mesej bagi semangat dekat saya,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : astroawani dan mstar

Be the first to comment on "Susulan Doktor Kena Blasah, Laporan Sudah Diterima Dan Ini Kenyataan Pihak PoIis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*