Tangisan Isteri Tentera…Ustaz Ebit Lew Beri Semangat Buat Dayah Bakar, Hero Perjuang Demi Agama & Negara!

Berkongsi pengalaman berkahwin dengan seorang tentera, pengacara Dayah Bakar akui terima pelbagai dug4an serta cabaran yang melanda diri dan rumah tangganya.

Kongsi pemilik nama penuh Nur Hidayah Abu Bakar ini, dia sedikit terkilan apabila ada segelintir masyarakat bagai tidak menghargai peng0rbanan suaminya,Kapten Hanif Hamidi dan mereka yang bergelar tentera demi mempertahankan negara.

Perkongsian itu dilakukan bersama penceramah terkenal, Ustaz Ebit Lew ketika menghadiri ‘Sesi Hati Ke Hati’ baru-baru ini.

“Ya Allah….bila tengok @dayahbakar menangis cerita perjuangan dan kisah isteri tentera.

“Terus teringat kisah jih4d orang dulu. Ramai diluar sana berjauhan dengan suami dari seorang diri.

“Dari bujang seorang diri dirumah. Mengandung dan sampai melahirkan anak seorang diri dan sehingga anak besar demi kerana Islam, Negara dan tanggungjawab.

“Rindunya pada Nabi saw dan Sahabat rhm yang berjuang untuk Islam ini.

“Semoga Allah temukan semua wanita dengan Ummul Mukminin Khadijah ra. Memberi segalanya untuk Islam ini,” tulis Ebit.

View this post on Instagram

Ya Allah….bila tengok @dayahbakar menangis cerita perjuangan dan kisah isteri tentera. Terus teringat kisah jihad orang dulu. Ramai diluar sana berjauhan dengan suami dari seorang diri. Dari bujang seorang diri dirumah. Mengandung dan sampai melahirkan anak seorang diri dan sehingga anak besar demi kerana Islam,Negara dan tanggungjawab. Rindunya pada Nabi saw dan Sahabah rhum yang berjuang untuk Islam ini. Semoga Allah temukan semua wanita dengan Ummul Mukminin Khadijah ra. Memberi segalanya untuk Islam ini-ebitlew #fullYoutubeEbitlew #keluargasunnah #www.transformjiwa.com #sabtuIni #Terengganu #Ahad #Kuantan

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Antara lain, rakaman video tersebut memaparkan tangisan Dayah yang sebelum ini pernah menerima kata-kata negatif berhubung tugas seorang tentera.

Setakat ini, rakaman itu yang telah mendapat lebih 100,000 tontonan dan dilihat turut memberikan impak kepada orang ramai khususnya mereka yang berkahwin dengan tentera.

Bagaimanpun, Ebit tetap memberikan kata-kata semangat kepada Dayah yang telah mendirikan rumah tangga dengan Hanif pada Jun 2018.

Video: Instagram Ebit Lew

Sumber : Media Hiburan

Be the first to comment on "Tangisan Isteri Tentera…Ustaz Ebit Lew Beri Semangat Buat Dayah Bakar, Hero Perjuang Demi Agama & Negara!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*