Tular Sekeping Foto Yang Dimuatnaik Di IG Milik Varnidah Imran Telah Menjadi Buah Mulut Netizen.Vanidah Imran Sudah Berkahwin Lain?

Sebelum ini sedikit heb0h mengenai rumahtangga pasangan selebriti Vanidah Imran dan Rashidi Ishak yang dikatakan sedang berantakkan apatah lagi pasangan itu turut dilihat ke Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pada 9 Ogos lalu.Vanidah sendiri tidak mahu memanjangkan g0sip itu jika dia memberi sebarang kenyataan mengenainya.

Difahamkan pasangan itu berpisah cara baik dan segala hak penjagaan anak diserahkan kepada Vanidah atau lebih mesra dipanggi Vee. Vee dan Rashidi, 45, berkahwin pada 1 Oktober 2000 dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Mikhail Imran, 17, dan Maryam Rashika, 14.

Terbaru sekeping gambar yang dimuatnaik di Instagram miliknya telah menimbulkan tanda tanya dikalangan pengikutnya. Foto itu menunjukkan sepasang pengantin sedang meraikan hari perkahwinan sambil memotong kek. Tanpa membaca kapsyen, rata-rata netizen menyangka ia adalah hari perkahwinan Vee bersama suami barunya. Tidak kurang juga, ada peminat yang terkejut bahawa sebenarnya Vee dan Rashidi sudah bercer4i.

Nampak sama tapi bukan Vee! Itulah hakikatnya. Pengantin sebenar yang bernama Ida Ghazali ini memiliki raut wajah mirip seperti Vee. Lebih mengujakan apabila Ida sendiri memberikan komen di Instagram Vee tersebut. Apa yang dia cakap eh?

Yang pasti mereka cuma pelanduk dua serupa je. Sekali pandang memang saling tak tumpah dengan wajah Vee.

FOTO :

 

 

Bagi Vanidah atau lebih mesra disapa Vee, percer4ian yang terjadi selepas 18 tahun usia perkahwinan mereka diambil menerusi persetujuan bersama.

Kata Vanidah, tidak berlaku sebarang pertngkaran antara dia dan Rashidi yang akhirnya membawa kepada kerntuhan rumah tangga mereka..

Dalam masa sama, Vanidah berkata, dia sedar bahawa percer4ian bukan  sesuatu yang disukai dalam agama, namun memahami bahawa perpisahan juga dibolehkan dengan alasan dan sebab-sebab tertentu.

“Segala apa yang berlaku ada sebabnya. Demikian juga rumah tangga saya dengan Shidi. Sudah tentu perkara ini (percer4ian) berlaku kerana ada sebab-sebab yang biarlah kami sahaja yang tahu.

“Saya fikir adalah tidak manis untuk saya berkongsi punca percer4ian kerana mendedahkan hal itu seperti membuka aib kami berdua,” kata Vanidah kepada Astro AWANI.

Selama tujuh bulan bergelar ibu tunggal kepada dua cahaya mata Mikhail Aimran, 18 dan Maryam Rashika, 15, pelakon filem Perempuan Melayu Terakhir itu berkata, dia sudah mula menerima ketentuan bahawa jodohnya dengan Rashidi hanya bertahan setakat itu sahaja.

Sekalipun sudah tidak bersama sebagai suami isteri namun Rashidi, kata Vanidah, masih mengambil berat dan perhatian kedua-dua permata hati mereka.

“Seperti yang saya katakan, kami bercer4i cara elok, tiada perg4duhan. Kata sepakat dicapai selepas perbincangan yang panjang. Demi masa depan anak-anak, kami sepakat untuk tidak bersngketa. Bahkan, saya dan Shidi akan terus bersahabat. Itu ikrar kami,” ujar Vanidah lagi.

Pasangan Rashidi dan Vanidah mendirikan rumah tangga pada 2000.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : 

Be the first to comment on "Tular Sekeping Foto Yang Dimuatnaik Di IG Milik Varnidah Imran Telah Menjadi Buah Mulut Netizen.Vanidah Imran Sudah Berkahwin Lain?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*