(Video) Dianggap Kurang Siuman,Tapi Bila Wanita Ini Buka Mulut Mengaji Al-Quran,Alunan Nya Sangat Merdu Sekali Buat Ramai Terpukau

DARI segi luaran, wanita ini yang berada dalam keadan tidak terurus ini dianggap kurang siuman oleh masyarakat sekeliling.

Namun, apa yang mengejutkan dia memiliki suara yang sungguh merdu saat memperdengarkan ayat-ayat suci Al-Quran sehingga membuatkan orang ramai terkejut dan terpegun.

Seorang penggun Facebook, Rahcman Payuyu telah memuatnaik video wanita ‘gila’ berusia dalam lingkungan usia awal 50-an membaca Al-Quran setelah diminta oleh orang kampung.

Rakaman video berdurasi 5 minit 32 saat itu tular di media sosial sehingga menerima lebih 44 ribu perkongsian dan 27 ribu tanda suka dari netizen.

Rata-rata netizen yang menonton video tersebut melahirkan rasa kagum seolah-olah tidak percaya yang suara merdu tersebut keluar dari mulut seseorang yang dianggap gila itu.

 

Sumber : Rahcman Pa yuyu

Be the first to comment on "(Video) Dianggap Kurang Siuman,Tapi Bila Wanita Ini Buka Mulut Mengaji Al-Quran,Alunan Nya Sangat Merdu Sekali Buat Ramai Terpukau"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*