Video marah gambarnya dirakam, terkejut bila Zarina Zainuddin tepis tangan wartawan di mahkamah selepas mengaku bersalah

Marah wajahnya dirakamkan selepas prosiding di M4hkamah Majistret Petaling Jaya, Selangor, pelakon Zarina Zainuddin bertindak men3pis kamera telefon bimbit milik seorang wartawan yang membuat liputan kes tersebut pada Selasa.

Dia kemudian menutup wajahnya dengan kertas sebelum beredar dibawa oleh polis mahkamah bagi membayar d3nda itu. “Tak suka lah,” Terdahulu ketika prosiding, Majistret M Bharat menjatuhkan balasan d3nda sebanyak RM17,500 selepas Zarina mengaku bers4lah atas enam pertvduhan memiliki dan menjual alat kosmetik tidak bernotifikasi.

Bagi pertvduhan pertama tertvduh dikenakan d3nda RM 3000; pertvduhan kedua (RM2,500); pertvduhan ketiga (RM3,000); pertvduhan keempat (RM2,500), pertvduhan kelima (RM3,000) manakala pertvduhan keenam (RM3,500). Zarina yang menitiskan air matanya memohon m4hkamah menjatuhkan balasan ringan terhadapnya.

“Saya sudah menvtup syarikat itu dan hanya buat di rumah. “Saya kini membuat perniagaan lain,” katanya. Zarina kini mengusahakan perniagaan makanan, Pulut Kuning. Ketika dibacakan fakta kes dan ditunjukkan produk yang diramp4s, Zarina dilihat menganggukkan kepala serta mengesahkan barangannya itu.

Zarina didakwa atas pertvduhan menjual satu set kosmetik mengandungi sekotak Addura Black Soap, satu bekas Addura Day Cream (tujuh gram), satu bekas Addura Night Cream (tujuh mililiter). Dia juga didakwa memiliki tiga set yang sama.

Selain itu, Zarina juga didakwa atas empat pertvduhan memiliki kosmetik yang tidak bernotifikasi iaitu Addura Black Soap (68 kotak), Addura Day Cream (279 bekas), Addura Day Cream tujuh gram (89 bekas) dan Addura Day Cream 10 mililiter (205 bekas).

Zarina sebagai orang kena s4man (OKS) didakwa melakukannya di Addura Marketing di Subang Jaya pada 11.45 pagi, 9 Januari lalu. Bagi semua kesalahan itu, OKS didakwa mengikut Seksyen 18A(1) Peraturan peraturan K4walan Ddah dan Kosmetik 1984 yang menjadi kes4lahan di bawah Peraturan 18A (15) peraturan yang sama.

Jika sabit kesalahan, OKS boleh dikenakan d3nda maksimum RM50,000 bagi kes4lahan pertama atau maksimum RM100,000 bagi kes4lahan kedua. Pegawai Pend4kwa dari Cawangan Penguatkuasaan Farmasi Selangor, Ong Sally memohon m4hkamah menjatuhkan hvkuman setimpal terhadap Zarina.

Menurutnya, ini bukan kes4lahan kali pertama wanita itu. “Ia adalah perbuatan tidak bertanggungjawab dan boleh mendatangkan kesan bvruk kepada pengguna. “Produk tidak bernotifikasi adalah tidak diketahui kandungan dan tidak berdaftar dengan Kementerian Kesihatan.

Bagi melindungi keselamatan orang awam, mohon hvkuman setimpal dikenakan terhadap OKS,” katanya. Dia yang kelihatan m4rah beredar bersama seorang lelaki dan dilihat membayar d3nda yang dikenakan terhadapnya. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Video

Be the first to comment on "Video marah gambarnya dirakam, terkejut bila Zarina Zainuddin tepis tangan wartawan di mahkamah selepas mengaku bersalah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*