“Kejap single mum… kejap nak cer4i… kejap buka purdah” – Hana kongsi video kehamiilan, status rumah tangga dengan PU Abu jadi persoalan

KEGEMBIRAAN isteri kepada Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan iaitu Hana Azraa berkongsi berita kehamilannya di laman Instagram telah dicem4ari dengan komen-komen neg4tif netizen.

Tindakan Hana memuat naik rakaman video sedang menjalani pemeriksaan ultrasound di sebuah pusat perubatan di Kedah ternyata mengundang rasa kurang senang segelintir pihak.

Ada yang mempersoalkan status rumah tangga usahawan berusia 25 tahun itu dan mempertik4ikan mengenai niatnya berkongsi rakaman tersebut di Instagram.

“Kata hari tu dah cer4i? Ke aku yang salah baca ni. Atau hanya video throwback? Apa-apa pun tahniah.

“Kejap single mum… kejap nak cer4i… kejap buka purdah, ini dah mengandung pula.

Sebahagian komen yang ditvlis netizen di muat naik tersebut.

“Kite doalah yang baik-baik pada ibu dan bayi yang dikandung, tak usah kita asyik ulang-ulang sebut perkara yang dah lepas, cukup-cukuplah mencaci,” tvlis pengikut di ruangan komen.

Pada Selasa, Hana berkongsi rakaman video pendek meluahkan rasa syukur dan berjanji memberikan kasih sayang terhadap bayi yang bakal dilahirkan itu.

“Cinta tanpa syarat. Pasti mama akan memberi lebih banyak cinta dan terbuka untuk menerima cinta itu. Percayalah bahawa semua bayi adalah baik,” tvlisnya pada kapsyen.

Mama akan memberi lebih banyak cinta dan terbuka untuk menerima cinta itu. Percayalah bahawa semua bayi adalah baik!

HANA AZRAA

Isteri PU Abu

Bagaimanapun dalam muat naik tersebut Hana tidak menyatakan usia kandungan keduanya itu.

Sebelum ini, Hana memberitahu dia masih belum bersedia untuk berkongsi mengenai kehamilannya itu dan meminta Abu send1ri membuat pengumuman.

“Insya-Allah tidak lama lagi saya akan kongsi. Sebab saya belum bersedia lagi nak kongsi apa-apa buat masa sekarang melainkan perkara itu daripada Abu send1ri,” katanya kepada mStar.

VIDEO :

Hana berkongsi kegembiraan di Instagram.

Pada 8 Mei lalu, PU Abu menjelaskan dia dan Hana sudah berkahwin di Malaysia dan bukannya di Thailand seperti didakwa.

Kontr0versi rumah tangga PU Abu dengan bekas isterinya, Ain Ani Latif pernah mendapat perhatian netizen di laman sosial sekitar April lalu.

Nama Hana dikaitkan dengan kontr0versi itu apabila didakwa sebagai punca percer4ian antara pendakwah bebas itu dengan Ain.

Konflik perceraian PU Abu dengan Ain berkesudahan dengan jatuhnya tal4k dua pada 16 Mei lalu.

PU Abu dan Ain dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Muhammad Adam Aysar di Hospital Shah Alam pada 7 Jun lalu.

Terdahulu, Hana pernah berkahwin dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan kini berusia tiga tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "“Kejap single mum… kejap nak cer4i… kejap buka purdah” – Hana kongsi video kehamiilan, status rumah tangga dengan PU Abu jadi persoalan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*