Kahwin Dua Gadis Cantik Serentak, Keberanian Lelaki Ini Jadi Inspirasi Ramai Lelaki Diluar Sana

Perkahwinan bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Bagi kebanyakan wanita dan isteri, kehidupan berpoligami bukan sesuatu yang mereka idamkan. Bukan menolak konsep berpoligami, tapi kebanyakan tidak gemar apabila terpaksa berkongsi kasih dengan wanita lain.

Lain pula kisah yang terjadi kepada lelaki yang baru sahaja melangsungkan perkahwinannya. Pada jumaat lalu, telah tular di Facebook gambar perkahwinannya kerana amat menarik perhatian disebabkan ia sangat jarang terjadi.

Kahwini dua wanita serentak!

Gambar lelaki bersama dua isterinya pada hari perkahwinan mereka telah dimuat naik sendiri oleh sepupunya, Jimmy Jim di Facebook. Perkara ini dipercayai berlaku disebuah kepulauan Sabah.

Disebabkan perkara ini amat jarang berlaku, gambar itu telah meraih perhati dan mendapat hampir 4,600 perkongsian dan 1,900 komen oleh pengguna Facebook.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=763296810767575&id=100012617893007

Gambar-gambar yang dikongsikan

Gambar-gambar yang dikongsikan

Bersanding pun sama-sama!

Wahh, manis kedua-dua isteri

Sewaktu majlis akad nikah

Dua-dua isteri pakai sendondon

Semoga maju jaya!

Diruangan komen posting ini, lelaki ini telah dihujani pelbagai komen termasuk ucapan tahniah buatnya. Tidak ketinggalan juga, ramai yang memuji keberanIian lelaki ini yang mengahwini dua wanita serentak!

Jadi legend laki ni!

“Kita bila lagi…”

Ramai pulak tag pasangan sendiri

 

Macam ni baru p4du!

 

Takpe, asal boleh berlaku adil kan?

Apapun, tahniah buat pasangan suami dan isteri-isternya ini. Semoga kebahagian dan kemanisan berumah tangga dapat dikecapi bersama-sama.

Sumber: Jimmy Jim via rosemerah

Be the first to comment on "Kahwin Dua Gadis Cantik Serentak, Keberanian Lelaki Ini Jadi Inspirasi Ramai Lelaki Diluar Sana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*