Sejurus K3s S4man Fltnah, Rohanna Maafkan Namun Ini Luahan Hati Rohanna

Anak kepada pelakon terkenal Jasmin Hamid, Rohanna Abdul Hamid mengakui sudah memaafkan individu yang menulis komen berbaur fltnah di laman sosial ibunya, namun jelasnya,kesannya cukup berbekas dalam hati.

Rohanna berkata demikian selepas Sidang Media K3s S4man Fltnah Kepada Netizen.

Ekoran daripada perkara tersebut, dia mengalami t3kanan dan malu berada di khalayak ramai.

Selepas membaca komen tersebut, saya sedih dan sangat tertek4n dan ingin lari jauh daripada semua orang. Saya sangat malu. Tidak pernah seumur hidup orang menggelarkan saya begitu.

“Waktu itu saya tidak pergi kerja dan kalau boleh mahu mengelak daripada dunia luar.

“Dan komen itu pula datang daripada seseorang yang dikenali namun tidak pernah bertegur sapa membuatkan saya tertanya-tanya apa motif sebenar dia.

“Saya maafkan namun kesannya masih berbekas dalam hati. Sedikit pun tidak berkurang,” katanya dalam nada sebak.

Wanita berusia 32 tahun ini turut menegaskan tindakan yang diambil bukan bermotifkan dendam, sebaliknya hanya untuk memberi pengajaran.

Memang agak terkejut individu tersebut menulis komen sebegitu di laman Instagram ibu saya. Ini melibatkan maruah keluarga, saya dan ibu terkesan dengan perbuatan tersebut.

“Ini pengajaran untuk netizen di luar sana supaya menggunakan media sebaik mungkin, bukannya menulis sesuatu yang negatif kepada individu lain. Kita tiada hak untuk berkata yang buruk mengenai orang lain.

“Saya dan ibu bersetuju menfailkan s4man fltnah ini kerana melibatkan maruah kami sekeluarga.

“Kita memang tidak boleh menutup mulut semua tapi gunakanlah akal yang diberikan sebelum menulis komen. Fikirkan kesannya. Jadikan kes ini sebagai pengajaran, ia bukan bermotif d3ndam. Berhenti bvli siber,” jelasnya.

Sidang media K3s S4man Fltnah Kepada Netizen yang diadakan di Finas Petaling Jaya menyaksikan permohonan maaf secara terbuka daripada Izzatul Hairiyah Abdullah, seorang daripada tiga individu yang bertanggungjawab menulis komen seperti yang disebut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  : MH

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Sejurus K3s S4man Fltnah, Rohanna Maafkan Namun Ini Luahan Hati Rohanna"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*