“Para suami, hargailah isteri anda”- GrabFood Rider Wanita Hantar Pesanan Sambil Kendong Anak Kecil Buat Netizen Tersentuh

Sekarang ni bukan kaum suami je yang bekerja untuk menyara keluarga, para isteri juga tidak ketinggalan membanting tulang membantu suami supaya dapat menikmati kehidupan yang lebih selesa.

Apa orang kata ‘susah senang sama-sama’.

Tapi posting yang dimuatnaik satu page di facebook ni benar-benar buat ramai netizen tersentuh sehingga memperoleh lebih 7 ribu shares dan lebih 17 ribu likes kurang 24 jam ia dimuatnaik.

Ibu ibu yg rasa struggle dalam mencari rezeki

Posted by Pakej Percutian on Wednesday, 25 September 2019

Ibu ibu yg rasa struggle dalam mencari rezeki. Tengok pic ni muhasabah diri, bersyukur 😢. Grab food perempuan mencari rezeki dgn menggendong anak nya. Semoga dipermudahkan urusannya 🤗

Memang tak dinafikan zaman sekarang ni semuanya perlukan duit untuk uruskan kehidupan seharian, lebih-lebih lagi yang sudah berkeluarga pastinya perbelanjaan tu lebih tinggi daripada yang hidup bujang.

Namun apa yang membuatkan ramai tersentuh adalah disebabkan kesungguhan wanita ini mencari rezeki, meskipun masih mempunyai anak kecil dan niat ikhlas untuk membantu suami menyara keluarga.

“Personally, I truly admire her grit and toughness in surviving…”

Sumber: facebook

Semoga ibu ini terus tabah dan kuat dalam mencari rezeki untuk keluarganya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: LobakMerah

Be the first to comment on "“Para suami, hargailah isteri anda”- GrabFood Rider Wanita Hantar Pesanan Sambil Kendong Anak Kecil Buat Netizen Tersentuh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*