Kisah Dua Lelaki Bertvmbuk Di Plaza Tol,Kini Jadi Kawan Baik,Lelaki Ini Dedah Sesuatu Dan Ini Yang Telah Terjadi

Insiden perga duhan yang lalu, didorong dengan perasaan ma4rah menyebabkan kedua-dua lelaki ini mahu berentap sesama sendiri. Namun menerima aki1bat apabila kedua-duanya disumbat ke dalam lokap seketika.

Selain itu, mahkamah menjatuhkan hukuman penj4ara sehari dan  denda RM1,000 atas kesalahan yang dilakukan di Plaza Tol Bukit Kiara pada 17 September lalu.

Namun kini, Mohamad Fazrien Mohd Ziear, 29, dan Ng Whye Hong, 39, sudah menye sal dengan perbuatan mereka dan insaf.

Perasaan insaf itu timbul tatkala kedua-duanya berada di dalam lokap Mahkamah Majistret Kuala Lumpur bersama hampir 50 banduan lain.

Pengalaman itu dikongsikan sendiri oleh Mohamad Fazrien di Facebooknya.

“Kenangan 20 September 2019 menjadi memori dan kesedaran pada kami terutama aku. Allah temukan aku dengan Ng Whye Hong untuk memberi pengajaran kepada aku.

“Melihat suasana dan keadaan mereka (ba4nduan) secara langsung timbul keinsafan dalam diri. Saya berada di dalam lokap itu hampir tujuh jam.

“Bayangkan cara percakapan, tingkah laku dan kebersihan banduan lain menakutkan saya dengan Ng. Itu saat bermulanya kami berborak dan masing-masing menyesal dengan sikap, emosi serta ego semasa kejad1ian.

“Walaupun sekejap berada dalam tahanan, saya rasa seperti hilang segala nikmat. Kehidupan boleh ubah sama sekali.

“Ng turut beritahu saya, jika situasi sama berlaku padanya, dia tidak akan turun melawan. Sebaliknya menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk ambil tindakan.

“Sentiasalah ingat orang tersayang dan bertimbang rasa serta bertolak ansur ketika di jalan raya. Undang-undang dicipta bukan untuk menghukum, namun tujuan utamanya untuk mendidik dan itu yang berlaku terhadap saya,” katanya.

Bagi Mohamad Fazrien, tidak timbul soal siapa menang atau kalah, mahupun siapa sakit dalam kejadian itu tetapi biarlah kejadian itu menjadi kenangan dan pengajaran.

Jumaat lalu, Majistret Noorasyikin Sahat menegur tindakan dua lelaki terbabit sebelum menjatuhkan hukuman.

“Sepatutnya kamu (Mohamad Fazrien) sabar dan menjadi contoh baik kepada orang bukan Islam. Isteri kamu pula patut baik pulih keadaan dan bukan biarkan suami bergaduh.

“Kamu pula (Ng Whye Hong) sudah matang dan sepatutnya boleh berfikir. Kamu tidak malu jika nanti bila sudah tua anak-anak lihat video yang tular ini?” katanya.

Berkaitan: Kau memang nak kena tumbuk dengan aku!’

Vi1ral di media sosial ketika ini klip video yang menunjukkan dua lelaki berga duh di Tol Penchala menghala ke Kuala Lumpur.

Dalam kejadian yang tidak diketahui tarikh dan waktunya itu, wanita dipercayai isteri kepada lelaki berbaju hitam merakam video kereta Mazda yang dipandu lelaki berusia lewat 40-an itu.

Berdasarkan percakapan dalam video tersebut, pengadu mendakwa pemandu Mazda itu bi1adab dan membuatkannya ber4ang.

Isteri: “Haa terang-terang nampak nombor plat kereta kau. Ini **** b1iadab ni!”

Suami: “Kau memang kena, kau memang kena tumb uk dengan aku. Lu memang m4at1i punya! Lu memang kena m4at1i punya!”

Sebaik saja berhenti di tol, kedua-dua lelaki itu keluar dari berentap bagaikan tiada hari esok sambil diperhatikan oleh anak kecil si pengadu.

Seketika pengadu meminta pemandu Mazda itu berhenti dari terus menyer angnya tetapi tidak diendahkan lalu kedua-duanya berentap sekali lagi.

Sehingga kini, masih belum diketahui cerita sebenar kejadian itu

Sumber: media online

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Be the first to comment on "Kisah Dua Lelaki Bertvmbuk Di Plaza Tol,Kini Jadi Kawan Baik,Lelaki Ini Dedah Sesuatu Dan Ini Yang Telah Terjadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*