Video) ‘Terpegaruh Dengan Filem Hollywood,Seorang lelaki ‘Bangga’ Buat Aksi Lalu Bawah Treler, Ini Pengakhiran Nya Buat Ramai Ketar Lutut…

Baru-baru ini, viral video seorang penunggang motosikal melakukan aksi berba haya sehingga mengundang pelbagai keca man netizen di media sosial. 

Berdasarkan video berdurasi 30 saat itu, penunggang motosikal terbabit merakam aksi berbahay anya dengan menunggang melalui bawah treler yang membawa muatan konkrit. 

Difahamkan, lelaki itu cuba meniru aksi berba haya yang selalu dilakukan dalam filem Hollywood.

Pemandu treler yang terkejut terus membunyikan hon berpanjangan, namun penunggang motosikal itu hanya sekadar ketawa sahaja. 

Bagaimanapun, Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Selangor, Superintendan Azman Shariat meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai penunggang terbabit, tampil membantu siasatan. 

Polis juga sedang giat mengesan lokasi kejadian dan nombor pendaftaran motosikal susp ek.

 

Tindakan penunggang motosikal itu adalah berba haya dan boleh dikenakan tindakan mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987.  Jika disabit kesalahan, pelaku boleh dipenjara maksimum lima tahun dan denda serta hilang kelayakan untuk menunggang atau mendapatkan lesen memandu selama dua tahun.

Sementara itu di media sosial, netizen meng ecam tindakan penunggang motosikal itu yang dianggap bod oh kecik-kecik tak nak m4ti dah besar menyusahkan orang pula.  Sumber: Info Roadblock JPJ/POLISHarian Metro

Be the first to comment on "Video) ‘Terpegaruh Dengan Filem Hollywood,Seorang lelaki ‘Bangga’ Buat Aksi Lalu Bawah Treler, Ini Pengakhiran Nya Buat Ramai Ketar Lutut…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*