Ac Mizal Kata Elly Mazlein `Used Car` Sambil `High Five` Dengan Zizan, Namun Ini Respon Elly Lepas Kejadian Itu

NIAT pengacara Datuk AC Mizal ingin bergurau dengan Elly Mazlein dengan melabelkan pelakon itu ‘used car’ (kereta terpakai) ketika mengendalikan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-32 pada malam, Ahad mengundang kecaman netizen.

Gurauan yang mengaitkan isu peribadi Elly atau lebih mesra dipanggil Kak Lina Pom Pom itu dianggap keterlaluan memandangkan malam kemuncak anugerah tersebut ditayangkan secara langsung.

Malah, mereka turut meminta pengacara itu memohon maaf kepada Elly atas gurauan yang melampau itu.

“Jahat AC panggil kak Lina ‘used car’. Secara langsung satu Malaysia tengok kot. Kesian dia.

“Wanita bukan objek. Sampai bila kita perlu menyaksikan gangguan ini dalam persembahan secara langsung? Memalukan secara umum, body shaming. Ramai wanita menjadi mangsa, jadi ini tidak adil!

“Selepas itu dia siap high five dengan Zizan. Selebriti Malaysia patut henti serang isu peribadi untuk buat bahan bagi orang lain gelak,” komen beberapa netizen.’

Kejadian itu berlaku ketika AC Mizal dan Elly menemu bual Mira Filzah dan Zizan Razak yang duduk di barisan hadapan hadapan.

Video yang memperlihatkan situasi itu dikongsi netizen di Twitter sehingga menjadi tular di semua platform laman sosial.

Bagaimanapun, Elly memuat naik semula video tersebut di laman Instagramnya dengan kapsyen meminta netizen tidak mengambil perkara itu terlalu serius.

“Jangan sensitif sangat. Kita chill chill sejuk sejuk ya,” tulisnya.

Rata-rata peminat memuji cara Elly sebagai pengacara malam kemuncak anugerah popular itu yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Acara tersebut menyaksikan pelakon Mira Filzah diumumkan sebagai pemenang trofi utama, Bintang Paling Popular ABPBH32.

Mira turut membawa pulang tiga trofi kategori Pelakon TV Wanita Popular, Pelakon Filem Wanita Popular dan Gandingan Serasi Drama Popular bersama Remy Ishak.

Sumber Mstar

Be the first to comment on "Ac Mizal Kata Elly Mazlein `Used Car` Sambil `High Five` Dengan Zizan, Namun Ini Respon Elly Lepas Kejadian Itu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*