“Rayyan Menangis”- Raf Yaakob Tukar Anak Ke Sekolah Kerajaan

Impian pelakon Raf Yaakob untuk melihat anaknya, Raden Ahmad Rayyan memasuki sekolah kerajaan menjadi kenyataan selepas permohonannya diluluskan.

Raf bersyukur kerana Rayyan juga meminta untuk ditukarkan dari sekolah swasta ke sekolah kerajaan selepas umurnya 8 tahun.

“Alhamdulillah, rezeki Rayyan la ni. What’s meant to be, it will be.

“Memang impian Raf nak anak sulung Raf bersekolah di situ (sekolah kerajaan). Tapi waktu dia 6 tahun, dia nak satu sekolah dengan cousins dia (anak @fazleyyaakob). 

“Tapi ni Rayyan dah 8 tahun, dia request nak ke sekolah favourite dia tu. Sebab padang sekolah tu berumput cantik, best untuk dia nak main bola kat situ,” tulisnya.

Raf berkongsi berita gembira itu di akaun Instagram miliknya.

Menerusi perkongsian itu dia turut memuat naik rakaman video bersama Mawar yang gembira dengan keputusan tersebut.

Selain itu, menerusi kapsyen Raf memberitahu proses permohonan itu bukan mudah.

“Raf pun apply la untuk pindah sekolah. Sampai-sampai je Kementerian Pendidikan, staff sana cakap sekolah ni waiting list ramai. Nak masuk bukan senang. Raf tawakkal je la memohon untuk Rayyan.

“Balik je dari apply, Raf beritahu Rayyan yang peluang nak masuk sekolah tu 50:50 tau. Menangis dia. Dia nangis kat Raf dan Mummy Rose dia, minta kami doakan dia dapat tukar sekolah. And today is the result day. 

“Papa just want to tell you, selagi papa masih hidup…I will do anything for you, sehabis daya papa. And to all your adik-adik too @raysaachanelaraf and @radenrafaelraf. You guys and mommy @mawarashid are my nyawa. Love you all so much,” luahnya lagi.

View this post on Instagram

Memang impian Raf nak anak sulong Raf bersekolah di situ. Tapi waktu dia 6 tahun, dia nak satu sekolah dengan cousins2 dia (anak @fazleyyaakob). Tapi ni Rayyan da 8 tahun, dia request nak ke sekolah favourite dia tu. Sebab padang sekolah tu berumput cantik, best tuk dia nak main bola kat situ 😂. Raf pun apply la untuk pindah sekolah. Sampai2 je Kementerian Pendidikan, staff sana cakap sekolah ni waiting list ramai. Nak masuk bukan senang. Raf tawakkal je la applykan tuk Rayyan. Balik je dari apply, Raf bagitau Rayyan yang chances nak masuk sekolah tu 50:50 tau. Menangis dia. Dia nangis kat Raf dan Mummy Rose dia, mintak kami doakan dia dapat tukar sekolah. And today is the result day. Watch till end. @radenrayyanraf, papa just want to tell you, selagi papa masih hidup…I will do anything for you, sehabis daya papa. And to all your adik2 too @raysaachanelaraf and @radenrafaelraf. You guys and mommy @mawarashid are my nyawa. Love you all so much ❤️💖💙💗💛 #MawaRadens

A post shared by Raden Ahmad Faizal Bin Yaakob (@rafyaakob) on

Rata-rata pengikutnya turut terharu melihat Rayyan yang menangis kegembiraan saat diberitahu berita tersebut.

Rayyan dan Raden Seri Raysaa Chanela merupakan anak Raf hasil perkahwinannya terdahulu.

Raf atau nama sebenarnya, Raden Ahmad Faizal Yaakob bernikah dengan Mawar atau nama sebenarnya Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid pada 9 November tahun lalu dan dikurniakan seorang cahaya mata Raden Rafael

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "“Rayyan Menangis”- Raf Yaakob Tukar Anak Ke Sekolah Kerajaan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*