“Tengku Amalin Tu,Tengok Muka Pun Memang Seiras Dah” – Sebar Fitn4h Adinda Sultan Kelantan Anak Angkat, Ini Tindakan Tengku Amalin A’ishah

Lepas hangat menjadi perbualan netizen akibat isu pencer4ian Sultan Muhammad V dengan Rihana Oksana Gorbatenko, kerabat diraja Kelantan sekali lagi menjadi ‘target’ netizen apabila Tengku Amalin A’ishah Putri pula dikatakan terpalit dengan satu fitn4h dahsy4t.

Bagi yang tak tahu, Tengku Amalin A’ishah ni merupakan adinda bagi Sultan Kelantan.

Netizen tuduh Tengku Amalin bukan puteri bongsu Sultan Ismail Petra?

Menurut Astro AWANI, Tengku Amalin semalam telah membuat laporan polis berkaitan satu fitn4h yang dimuat naik di Facebook yang menuduhnya merupakan anak angkat kepada Sultan Ismail Petra (Sultan Ismail Petra ialah ayahanda kepada Sultan Kelantan sekarang). Whaaat?!

Fitn4h yang tersebar di laman Facebook Info Rakyat Dalam Kelantan (IRDK) Version 0.2 telah mengatakan bahawa adinda Sultan Kelantan tu bukan puteri bongsu Sultan Ismail Petra bersama Tengku Anis Tengku Abdul Hamid.

Lagi pelik, individu terbabit juga siap cakap pasangan diraja itu hanya mempunyai 3 orang putera sahaja.

Adinda Sultan Kelantan buat lap0ran polis, fitn4h bertujuan mem4lukan

Susulan daripada posting tersebut yang dianggap cuba mem4lukan Tengku Amalin, sepupu baginda, Tengku Ramizan Tengku Abdul Aziz bersama peguamnya, Majidah Muhamad telah membuat satu lap0ran polis di IPD Kota Bharu pada 11.58 pagi semalam.

Menurut Majidah yang mewakili Tengku Amalin yang juga digelar Tengku Maharani Putri Kelantan, laporan polis tu dilakukan bertujuan supaya fitn4h berkenaan dihentikan dan sias4tan rapi dijalankan oleh pihak polis.

“Daripada laman grup IRDK Version 0.2 itu ada dua individu yang membuat kenyataan iaitu pengguna Facebook bernama ‘Shaiful Afzan’ dan ‘Mekllis Nor Liss’.

“Antara kenyataan yang dikeluarkan termasuklah mengatakan puteri bongsu itu hanyalah anak angkat dan berasal dari kampung.

“Kami berharap siasatan lanjut dilakukan terhadap dua individu berkenaan kerana mengeluarkan kenyataan yang jelas menimbulkan fitn4h,” katanya lagi.

Harap-harap netizen kat luar sana berhentilah daripada mengeluarkan kata-kata fitn4h macam ni. Sudahlah Tengku Amalin ni baik orangnya. Bersopan santun je min tengok.

Semalam Anak Raja Kelantan takder bodyguard dan takder org cam, saya nampak di airport KLIA kebetulan flight sama, saya…

Posted by Kelantan State on Saturday, 7 September 2019

 

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment on "“Tengku Amalin Tu,Tengok Muka Pun Memang Seiras Dah” – Sebar Fitn4h Adinda Sultan Kelantan Anak Angkat, Ini Tindakan Tengku Amalin A’ishah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*