Tular Aksi Belanjaa ‘Buah’, Zarina Anjoulie ‘Buka Mulut’..Ini Respon yang meng3jutkan

Wanita ialah makhluk Tuhan yang dihiasi dengan sifat-sifat kewanitaan seperti m4lu. M4lu adalah sifat yang membatasi wanita daripada melakukan sesuatu perkara atau perbuatan yang boleh menjatuhkan maruah dirinya.

Jika wanita beranggapan bahawa kecantikan tubuh badan adalah satu kebanggaan yang perlu didedahkan kepada orang ramai maka wanita itu tidak segan silu berpakaian mencolok mata atau separuh bog3l di khalayak ramai. Konsep dan prinsip pemikiran begini semakin meluas mempengaruhi pemikiran wanita yang bercirikan kehidupan sekular yang mengangkat hedonisme sebagai satu cara hidup.

Pelakon kontroversi Zarina Anjoulie Lavocah mengakui dirinya t3was dan memohon maaf. Menerusi entri terbaru di laman Instagram wanita yang mesra disapa dengan nama Anju itu, dia memuat naik sekeping foto dirinya yang sudah tidak lagi bertudung.

Biarpun kata-kata yang ditulis oleh Anju itu tidak diperincikan sebabnya, rata-rata peminat pelakon itu mengaitkan ia dengan tindakan Anju yang membuka tudung dan kembali ‘free hair’. Meneliti ruangan komen pada entri terbabit, kebanyakan pengguna meluahkan rasa kec3wa terhadap tindakan berani m4ti pelakon Anak Pontianak itu.

“Aku t3was, maafkan aku. Aku terima k3caman dengan minda yang terbuka,” tulisnya ringkas menerusi entri terbaharu di Instagram.

Video dan foto-foto pan4snya tular di media sosial Twitter dan Instagram sejak semalam hingga mencetuskan kemarahan segelintir pihak tentang tindakannya seolah-olah mempermainkan agama. Sejak penularan video terbabit juga Anju kembali rancak membuka ruang promosi kepada peniaga atas talian yang ingin memasarkan produknya di platform media sosialnya. Terbaharu, Anju turut menghadiahkan sejumlah token kepada pengusaha Grab dan ibu tunggal.

“Kenapa Anju? Penampilan ini masih okey bagi saya tetapi apabila saya melihat video dalam dres seperti itu, saya tiba-tiba teringatkan anak lelaki kamu,” tulis salah seorang pengguna.

Kelmarin Anju mengejutkan ramai apabila memuat naik video dan foto dirinya tidak lagi berhijab dengan rambut berwarna perang.

Malah, Anju tampil berani memuat naik video bersama beberapa kenalan wanitanya dengan hanya memakai busana yang sangat seksi hingga menampakkan sebahagian besar payudaranya. Pada malam yang sama juga, Anju turut memuat naik video mengecam semula golongan netizen yang mempertikaikan tindakannya membuka hijab.

Fesyen pakaian yang terlalu mendedahkan tubuh badan mungkin dianggap sebagai satu kebebasan dan kepuasan wanita tetapi hakikatnya wanita meletakkan diri mereka ke tahap yang boleh dipers3ndakan oleh lelaki.

 

Kredit: Gempak I IG Zarina Anjoulie

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Be the first to comment on "Tular Aksi Belanjaa ‘Buah’, Zarina Anjoulie ‘Buka Mulut’..Ini Respon yang meng3jutkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*