Susulan Isu Diser4ng Bekas Menantu,Akhirnya Bapa Mentua Tampil ‘Buka Mulut’ Ceritakan Sikap Bekas Menantu Nya Yang Mengejutkan Ramai Pihak

“SAYA akan sedaya upaya cari keadilan di dunia, keadilan di akhirat biarlah dia tanggung sendiri”.

Demikian kata seorang lelaki warga emas, Abdul Rahim Hashim selepas video dia dan anak perempuannya yang dibela sah bekas menantu baru-baru ini tular di media sosial.

Bercerita kepada mStar, Abdul Rahim berkata dia tidak menyangka bekas menantunya itu tergamak memu kul dirinya dan anak perempuan sehingga mengakibatkan kecede raan fizikal.

“Saya sendiri luka di bahagian dahi dan menerima tiga jahitan, selain rahang berasa sangat sakit akibat hantukan kepalanya.

“Sementara itu anak perempuan saya yang juga bekas isterinya turut dipu kul tanpa rasa bersalah sehingga luka di kepala selain badannya lebam-lebam akibat dipijak-pijak,” katanya.Abdul Rahim mendak wa, anak perempuannya, Dr Siti Nur Hidayah sebenarnya sudah lama menjadi mang sa sikap gana s lelaki tersebut.

Kami sebenarnya sangat takut dan trau ma, bimbang dia lakukan perkara yang tidak diingini. Apa yang dia lakukan kepada kami selama ini, sampai mati saya takkan maafkan. – ABDUL RAHIM

“Sebelum ini, anak perempuan saya dikasari malah dice kik ketika mereka berga duh. Isteri saya yang menyaksikannya juga tidak terkecuali menjadi mangsa sikap gana snya.

“Apabila mereka berce rai, sikap ga nas itu makin teruk. Bukan saja anak perempuan saya saja jadi mangsa, malah kami sekeluarga turut diganggu.

“Pernah dia langgar pagar rumah saya, curah air Milo ke muka saya,” dakwa Abdul Rahim.

Dalam video yang viral baru-baru, kedua-dua beranak itu dise rang ketika dalam perjalanan pulang dari mahkamah.

Posting di Facebook Dr Siti Nur Hidayah mengenai isu yang viral dan gambar tayar keretanya (kiri) yang ditoreh ketika menghadiri perbicaraan mahkamah baru-baru ini. 

Difahamkan, lelaki itu bertindak sedemikian ekoran rasa tidak puas hati berkaitan hak penjagaan anak yang sedang dalam proses perbicaraan mahkamah.

Susulan penularan video tersebut, lelaki berkenaan kemudian ditahan untuk membantu siasatan namun dia dibebaskan dengan jaminan polis atas faktor kesihatan.

“Kami sebenarnya sangat takut dan trau ma, bimbang dia lakukan perkara yang tidak diingini. Apa yang dia lakukan kepada kami selama ini, sampai m ati saya takkan maafkan.

“Tapi kami tetap akan sedaya upaya mencari keadilan di dunia. Untuk pihak di sana, ikutlah proses keadilan seperti yang sepatutnya. Jangan disebabkan de ndam, kamu sanggup bertindak kasar.

“Dengan viralnya perkara ini, saya harap pihak yang berkaitan untuk mengambil tindakan agar tidak berlaku kepada orang lain,” katanya sebak.

SUMBER

Be the first to comment on "Susulan Isu Diser4ng Bekas Menantu,Akhirnya Bapa Mentua Tampil ‘Buka Mulut’ Ceritakan Sikap Bekas Menantu Nya Yang Mengejutkan Ramai Pihak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*