Tak sampai sebulan bertunang, bakal isteri dijangka hanya ada 2 minggu untuk hidup

Sudah tentunya fasa pertunangan adalah peringkat yang sangat kritikaI bagi sesetengah pasangan. Ada yang menyatakan bahawa ujian pertunangan adalah lebih berat berbanding dalam fasa percintaan. Ujian yang dihadapi pula sudah tentu tidak sama bagi setiap orang.

Fasa pertunangan bagi Mohamad Aidil Haiqal Noraman, 20 tahun diuji apabila tunangnya Nur Jannah Jahari disahkan mengidapi ketvmbuhan dibahagian 0varinya. Malah, salah seorang  ahli keluarga Aidil telah memuat naik posting mengenai keadaan Nur Jannah dilaman Twitter, serta merta telah menjadi perhatian ramai.

Posting dimuat naik oleh Aina tersebut mengatakan bahawa jangka hanyat tunang Adil tersebut hanya tinggal lebih kurang 2 minggu hingga sebelum sahaja. Malah menurut Aidil, buat masa kini mereka merahsiakan perkara ini dari pengetahuan Nur Jannah

.

Nur Jannah sebelum ini ada mengadu sakiit perut dibahagian perut. Pada mulanya, dia dilaporkan mempunyai cysst kecil setelah berulang-alik mendapatkan rawatan di hospital terletak di Johor Bahru.

Kemudian, sakiitnya semakin seriius dan mendapatkan rawatan di Hospital Kluang setelah dia pulang ke kampung. Lebih mengejutkan, doktor menyatakan ketumbvhannya telah peccah dan merebbak diseluruh bagian perutnya.

Jelas Aidil lagi, dia sanggup mengambil cuti panjang untuk menjaga tunangnya. Dia kini yang bekerja di Singapura, sanggup untuk berhenti kerja jika cuti panjangnya itu tidak diluluskan. Walaupun baru saja mengiikat tali pertunangan pada 31 Ogos lalu, dia tetap berhasrat menjaga Nur Jannah disaat gentiing ini.

Perkongsian Aina mengenai keadaan diantara Aidil dan Nur Jannah, teah membuatkan ramai netizen meninggalkan komen positif buat mereka berdua.

Diharapkan agar kesembuhan dapat diberikan kepada Nur Jannah agar boleh pulih seperti sediakala. Segalanya pasti tidak mustahil dengan kuwasa doa dan pertolongan olehNya.

Sumber: Ainaaa, Mstar.

Be the first to comment on "Tak sampai sebulan bertunang, bakal isteri dijangka hanya ada 2 minggu untuk hidup"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*