“Arw4h tidak tahu saya hamil Sebabnya….” – Balu AIIahyarham Mejar Mohd Zahir Dedah Sesuatu Yang Tak Disangka

IPOH: Nour Shafinar Harun berasa sangat sedih dan hib@ kerana suaminya, AlIIahyarham Mejar Mohd Zahir Armaya tidak sempat mengetahui berita yang dia sedang hamil.

Menurut baIu wira negara itu, dia sendiri hanya mengetahui kehamilan itu dua hari selepas pemergian suaminya.

“Dua hari (selepas) arw4h tiada, ada kawan-kawan tengok saya dan bertanya adakah saya mengandung. Saya pun tak duga. Tengok keadaan badan memang rasa lain berat saya pun naik.

“Saya kuatkan hati, saya test pregnancy(ujian kehamilan), saya tengok Alhamdulillah memang saya mengandung cuma arw@h tak sempat tahu berita gembira ni,” kata Nour Shafinar berkongsi berita itu kepada wartawan dalam nada yang seb@k ketika ditemui di kediaman ibunya di Taman Perpaduan, Ulu Kinta, di sini pada Rabu.

Beliau sebelum itu menerima kunjungan Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim.

Tuanku Zara yang tiba pada jam 12.30 tengah hari berkenan meluangkan masa hampir 30 minit bertanya khabar keadaan Nour Shafinar dan keluarganya.

Sementara itu, Nour Shafinar, 31 dan keluarganya juga tidak menyaIahkan mana-mana pihak di atas insiden yang menimpa suaminya yang meninggaI dunia dipercayai terk3na temb4kan dalam dem0nstrasi di Kem Lok Kawi, Sabah pada 4 September lalu.

Dalam pada masa sama, Nour Shafinar berkata dia dan keluarga reda dengan pemergian arw4h suaminya.

“Saya sebagai isteri kepada arw4h, tak saIahkan pihak mana-mana, saya juga anggap ini satu kemaIangan di dalam latihan sebab mereka sama-sama sharp sho0ter,” katanya lagi.

Allahyarham Mejar Mohd Zahir Armaya yang berusia 36 tahun yang anak kepada pelakon veteran, AR Badul meninggaI akib@t terkena temb4kan dalam dem0nstrasi di Kem Lok Kawi, Kota Kinabalu, Sabah.

Sumber : Astro Awani

Be the first to comment on "“Arw4h tidak tahu saya hamil Sebabnya….” – Balu AIIahyarham Mejar Mohd Zahir Dedah Sesuatu Yang Tak Disangka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*