Respon “Win” CheTa Bila PU Azman Kongsi Perihal Pakai Bulu Mata Palsu

Memang cara saya menyampaikan ceramah dan menjawab soalan di media sosial dengan santai agar mudah difahami orang ramai tanpa menyentuh isu sensitif, mengaitkannya dengan artis atau politik,” jelas Pencetus Ummah Azman Syah Alias (PU Azman).

Menurutnya, walaupun pendekatan yang digunakan adalah santai, namun beliau masih meneliti bahasa yang digunakan.

Sering berkongsi hukvm h4kam perihal agama yang boleh memberi manfaat kepada ramai, penceramah bebas yang kini bergelar pelakon, PU Azman baru-baru ini ada berkongsi mengenai hukum pemakaian bulu mata palsu.

Jelasnya, pemakaian bulu mata palsu adalah dih4ramkan kerana ia mempunyai unsuur penlpuan.

“Eyelash extension dan bulu mata palsu dilihat h4ram kerana ada unsuur mel4mpau. Ada unsvr penlpuan.

“Si pemakai nak orang lain tahu tu bulu mata dia, padahal bukan. Kalau si pemakai tak niat macam tu pun tetap har4m kerana orang lain ingat itu bulu mata asli dia, maka ada unsvr penlpuan.

“H4ram kerana ada gam di atas kulit maka menghalang air wuduk dan mandi wajib. Kalau takda gam pun ia tetap h4ram kerana unsuur penlpuan.

“H4ram kalau memudaratkan kesihatan bagi k3s-k3s tertentu. Kalau tak mudaratkan kesihatan pun ia boleh jadi h4ram kerana ada unsvr penlpuan.

“H4ram kerana mengubah ciptaan Allah. H4ram kerana ada tujuan untuk bercantik-cantik sedangkan dia memang dah ada bulu mata asli ciptaan Allah,” tulisnya.

Bagaimanapun, pemakaian bulu mata palsu boleh menjadi harus dalam situasi tertentu.

“TETAPI, ia boleh menjadi harus kalau untuk menutup aib iaitu bagi orang yang tiada bulu mata dan tujuan untuk kelihatan cantik depan suami dan tidak menghalang air, tidak najls dan tak ros4kkan kesihatan.

“Eyelash extension tiada kena mengena dengan plug extension,” jelasnya panjang lebar.

Bagaimanapun, pelakon Rozita Che Wan telah meninggalkan pertanyaan dalam ruangan komen tersebut.

Lalu,dibalas Azman ringkas.

@rozitachewan1 ia termasuk pula dalam kategori perhiasan melampau. Tapi pakai dlm rumah tuk suami dapat pahala kak bedah

Che Ta Akui Zain Lebih Suka Dia Pakai Bulu Mata Palsu Sebab Nampak Matang

Aktres jelita, Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta memang terkenal dengan pemakaian bulu mata palsu sehinggakan ada yang tidak mengenalinya sekiranya dia tidak memakai bulu mata palsu.

Beberapa hari yang lepas, Che Ta telah memuat naik video bersama dengan suaminya, Zain Saidin dimana Che Ta dilihat mengenakan solekan ringkas pada bahagian matanya tanpa pemakaian bulu mata palsu.

Video tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang rata-rata memuji Che Ta nampak lebih cantik.

Cantik sangat dan nampak muda…


Hampir tidak mengenali Che Ta…

Dalam pada itu, rakan artis seperti Umie Aida dan Daphne Iking turut memuji penampilan Che Ta tersebut.

Che Ta bagaimanapun menjelaskan bahawa suaminya, Zain lebih gemar sekiranya dia memakai bulu mata palsu kerana suka melihat wajahnya yang tampak lebih matang dengan pemakaian aksesori mata tersebut.

Tidak dapat dinafikan yang kecantikan wajah Che Ta lebih terserlah tanpa bulu mata tambahan. Namun, semestinya Che Ta lebih mementingkan pendapat suaminya berbanding orang lain. -CARI

Sumber : Media Hiburan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Be the first to comment on "Respon “Win” CheTa Bila PU Azman Kongsi Perihal Pakai Bulu Mata Palsu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*