Bapa saudara dedah hadiah terakhir dari Mejar Mohd Zahir

HADIAH celoreng berdar@ah yang diberikan Mejar Mohd Zahir Armaya kepada bapa saudaranya, Azman Aman Ramlie pada Ogos lalu mungkin petunjuk bahawa Alla@hyarham akan pergi buat selama-lamanya.

Sungguhpun terkejut dengan pemberian itu, Azman bagaimanapun tidak mahu memikirkan terlalu seri1us mengenainya.

“Saya terkejut apabila dihadiahkan celoreng berda@rah pada awal bulan lalu sebagai tanda buah tangan yang dibawa pulang dari Indonesia.

“Masa tu saya dah rasa lain dan tertanya-tanya kenapa ia dinamakan begitu. Sejujurnya saya dah tak sedap hati.

Azman (kiri) bersama abangnya yang juga bapa kepada Mohd Zahir, AR Badul (tengah).

“Malah kira-kira dua minggu lalu Allahya@rham ada berkunjung ke rumah dan berkata tidak tahu bila lagi kami dapat berjumpa, mungkin itu petanda dia akan pergi buat selamanya,” katanya kepada mStar.

Azman ditemui di Masjid Muhamad Al-Fateh Kem Wardieburn, Kuala Lumpur pada Rabu ketika menunggu je3nazah yang diterbangkan ke KLIA dari Kota Kinabalu, Sabah.

Turut hadir ialah keluarga Allahyarham termasuk bapa Allahyarham yang juga pelakon legenda, AR Badul serta pegawai dan anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Je3nazah Allahyar@ham Mejar Mohd Zahir Armaya tiba di Masjid Kem Wardieburn, Jalan Genting Kelang.

Jenazah Allahyarham Mohd Zahir, 36, dibawa ke Kem Wardieburn untuk disembahyangkan sebelum dikebuvmikan di Tanah Perkvuburan Islam, Tambun, Perak.

Mohd Zahir meni1nggal duni1a selepas terkena te3mbakan dalam demonstrasi sempena pelancaran Divisyen Kelima Infantri Malaysia dan Briged ke-13 Infantri Malaysia di Kem Lok Kawi, Kota Kinabalu, Sabah pada Rabu.

Allahyarh@am menghembuskan n@afas ter@akhir di Hospital Queen Elizabeth pada 9.28 pagi.

Beliau menminggalkan seorang isteri iaitu Nour Shafinar Harun, 31, dan lima orang anak termasuk dua orang daripada perkahwinan terdahulu.

Soalan Anak Sulung Arwa4h Mejar Zahir Saat Lihat Je3nazah Bapa Buat Ramai Sebak

Semasa ahli keluarga dibenarkan untuk melihat je3nazah Mej Zahir, anak sulungnya ni berlari ke sudut masjid menangis, rupanya…

Malam tadi, saya saksikan sendiri impak penularan video ke3malangan se3njata ap1i yang mengorba@nkan parajurit negara kepada keluarga ma@ngsa.

Semasa ahli keluarga dibenarkan untuk melihat je3nazah Mej Zahir, anak sulungnya ni berlari ke sudut masjid menangi1s. Untuk anak sekecil itu, saya yakin dia faham tentang kema@tian.

Mungkin ramai yang mengganggap kanak-kanak itu se3dih di atas pemergian ayahanda yang tercinta, namun apa yang keluar dari mulut kanak-kanak ini cukup untuk membuatkan sesiapa sahaja yang mendengarnya untuk menitiskan air mata.

Tapi tak lama selepas tu anak sulungnya bersuara;

“Kenapa org tu bvunuh papa?”

“Kenapa dia te3mbak papa?”

“Siapa org yg te3mbak papa?”

“Sy nak cari orang yg te3mbak papa..”

Dia cuba ditenangkan oleh ibu dan isteri-isteri pegawai yang lain;

“Papa buat latihan, kawan papa tak sengaja.. “ – Dia balas dengan pertanyaan “jadi papa blh hidup balik?”

Anak kecil ni berfikir latihan tak sepatutnya merag@ut nya@wa.

I percaya;

Ada orang tunjuk video itu.

Dia tak sepatutnya dipertontonkan keja@dian hitam itu. Dalam dunia semuanya dihujung jari ini, menularkan video2 ke3malangan seolah-olah mengejar trofi oleh pelbagai pihak. Tidak se3nsitif dan tidak menghormati keluarga ma@ngsa.

Bayangkan kalau kanak-kanak tersebut dah tengok video ketika a@rwah ayahnya t3ertembaak? Apa agaknya reaksi kanak-kanak itu? Apa kesannya? Allahu…

Mental tra@uma ni blh memberi impak ne3gatif kepada perkembangan seorang kanak-kanak.

sumber: mstar 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Bapa saudara dedah hadiah terakhir dari Mejar Mohd Zahir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*