“Tunku Azizah DiKriitiik Kerana Kerap Bergambar Pada 31 Ogos Di Anggap Macam Kebudak Budakan” – Ini Komen Balas Tunku Azizah

NETIZEN tampil mempertahankan Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah selepas ‘diserang’ seorang individu di Twitternya.

Individu menggunakan akaun @Finalana itu mengecam tindakan Tunku Azizah yang dilihat kerap merakam gambar dan bergambar semasa sambutan Hari Kebangsaan di Dataran Putrajaya pada Sabtu lalu.

Tweet Finalana turut mendapat respons Tunku Azizah.

The King asked me to take photos … I only followed the Kings command… thank u for your comment,” tulis baginda.

Komen seorang individu yang mengkritik Tunku Azizah.

Respons itu turut mendapat lebih 2,000 ulang kicau dan 3,535 tanda suka.

Rata-rata netizen meminta Tunku Azizah supaya tidak melayan individu tersebut yang dipercayai membuat posting daripada akaun palsu.

Tuanku jangan berkecil hati, dunia dimana rakyat mahu tuanku berkongsi cerita/kisah harian/inspirasi lebih besar dari dunia mereka yang sempit ini. Go go Tuanku.
NETIZEN

Malah ada netizen yang mahu Tunku Azizah meneruskan telatahnya yang dianggap comel dan bersahaja itu.

“Dengan gelagat comel Tuanku… kami semakin hari bertambah sayang kepada Tuanku dan makin ingin ambil tahu tentang institusi diraja juga kerana Tuanku… masa jangan terlalu cepat berlalu ye,” tulis Zuu.

Sikap Tunku Azizah yang mesra di laman Twitter menerima pujian rakyat jelata.

We love our queen. Just be yourself  Tuanku. Tidak menjadi selumbar di mata rakyat. Malah kami semakin sayang dan semakin rasa dekat,” kata Ctazurah.

“Tuanku jangan berkecil hati, dunia di mana rakyat mahu Tuanku berkongsi cerita/kisah harian/inspirasi lebih besar dari dunia mereka yang sempit ini. Go go Tuanku,” tulis Aheri Anuar.

Foto sekitar sambutan Kemerdekaan negara di Putrajaya pada Sabtu lalu.

Just ignore the tweet  Tuanku permaisuri, we all rakyat really like what you and DYMM YDPA did. It add up more color during merdeka parade. May Allah blessed you and DYMM YDPA and our country always. Daulat Tuanku,” kata Aishah.

Ternyata komen yang diberikan membuktikan Tunku Azizah amat dekat di hati rakyat Malaysia kerana personalitinya yang bersahaja dan sederhana.

Komen-komen netizen di Twitter.

Baginda juga turut aktif di media sosial dan sering berkongsi kisah hariannya bersama rakyat.

Sehingga hari ini baginda mempunyai hampir 200,000 pengikut di Twitter.

 

“My handsome King.” – Raja Permaisuri bergurau ambil gambar Agong secara dekat

Pagi tadi telah berlangsungnya perarakkan Sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-62 di Dataran Putrajaya. Semestinya untuk sambutan Hari Kemerdekaan, Yang Di-Pertuan Agong serta Raja Permaisuri Agong akan mencemar duli menghadiri perarakan tersebut.
Agong dari dekat hehehe
Seperti biasa, pasangan diraja yang sangat disayangi rakyat ini akan mencuri perhatian  semua dengan keramahan dan juga telatah bersahaja mereka apabila melihat perbarisan yang dilakukan oleh agensi-agensi kerajaan.

Paling mencuri tumpuan semestinya gambar-gambar Yang Di-Pertuan Agong yang diambil oleh Raja Permaisuri Agong. Tuanku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah juga sempat memuat naik hasil ‘seninya’ di akaun Twitter.

Seronok tengok Tuanku
Selain daripada itu, beberapa telatah spontan tuanku baginda Agong dan Raja Permaisuri Agong telah berjaya ditangkap oleh orang awam sepanjang sambutan hari Merdeka itu. Ternyata baginda berdua telah menjadi perhatian dan membuatkan rakyat teruja melihat kemesraan baginda.
Nampak cool la Tuanku
Sehubungan dengan itu, menerusi Twitter baginda Raja Permaisuri yang menggunakan akaun cheminahsayang warganet telah membanjiri ruangan komen dengan memuji telatah comel baginda raja permaisuri bersama Agong.

Para rakyat juga mendoakan kesejahteraan pemerintah negara kita itu agar sentiasa sihat dan diberikan kesejahteraan kepada mereka.

Tengok satu sama lain

Bersemut Twitter

Semoga melahirkan rakyat yang setia

sumber: mstar & azizah iskandar

Be the first to comment on "“Tunku Azizah DiKriitiik Kerana Kerap Bergambar Pada 31 Ogos Di Anggap Macam Kebudak Budakan” – Ini Komen Balas Tunku Azizah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*