Video Gelagat Nadzmi Nak Cium Kepala Ardell Selepas Akad Nikah Mencuit Hati Ramai. Masih Malu Malu Lagi

PASANGAN pelakon Nadzmi Adhwa dan Ardell Aryana selamat disatukan sebagai suami isteri dalam satu majlis sederhana yang diadakan di kediaman keluarga wanita di Seri Kembangan, Selangor pada Ahad.

Dengan sekali lafaz, pasangan ini dinikahkan oleh Imam Masjid Al Mutaqqin Seri Kembangan, Ustaz Hafiza Hafiz pada pukul 5.31 petang.

Ardell atau nama sebenar Nurul Hidayah Mohd Amin, 29, menerima hantaran senaskhah Al-Quran dan mas kahwin RM300 serta masing-masing menyerahkan dua dulang hantaran.

Al-Quran itu merupakan hadiah yang diberikan oleh Ardell semasa majlis merisik dan dipulangkan semula sebagai hantaran selepas dibaca dan difahami tafsirnya.

Sementara itu, Nadzmi, 26, menyifatkan jodohnya dengan pelakon itu dipanjangkan atas doa peminat.

“Semua ini atas doa peminat yang mahukan kami bertemu jodoh dan akhirnya doa itu dimakbulkan. Alhamdulillah!,” katanya.

Dalam pada itu, pasangan ini masih belum menetapkan tarikh untuk majlis resepsi dan berbulan madu.

Terdahulu, pasangan pelakon drama Namaku Bedah ini sudah mengenali antara satu sama lain sejak kira-kira lapan tahun lalu.

Video Malu Malu Kucing …

SIFAT ARDELL YANG DISUKAI OLEH NADZMI

Mengenai Ardell, Nadzmi menyifatkan isterinya itu sebagai insan yang sangat istimewa.

“Pada saya, dia insan terbaik pernah hadir dalam hidup. Dia sangat luar biasa. Saya belajar banyak benda dengannya.

“Daripada dia tak bertudung, hinggalah sekarang kami kongsi banyak benda dan masalah. Kami juga berkongsi minat sama bermain bola sepak dan futsal.

“Cara dia menunaikan tanggungjawab dengan menyara keluarga juga membuatkan saya kagum. Ardell kerja kuat untuk memberi kesenangan kepada keluarga.

“Malah, keserasian kami mencetus idea untuk menjalankan perniagaan tudung Alwadellhijab,” katanya yang pernah muncul dengan single Wanitaku berkisar perhubungan mereka.

Tambah Nadzmi lagi, dia dan isteri tidak menolak soal zuriat. Namun, mereka perlu bijak merancang termasuklah dalam soal berbulan madu kerana masing masing terikat dengan komitmen.

“Selepas nikah, dia (Ardell) akan terbabit dengan misi kemanusiaan di Syria. Saya akan muncul dengan filem Anak Perjanjian Syaitan, tidak lama lagi. Jadi, faktor masa cukup membataskan.

“Bagaimanapun, kalau dipermudahkan, kami tidak menolak rezeki menimang anak dengan cepat. Begitu juga dalam soal berbulan madu dengan hasrat menunaikan ibadat umrah bersama.

“Kami merancang membawa ibu Ardell. Kalau ibu bapa saya hendak ikut sama, kami terima dengan lapang dada,” katanya yang sedang menanti tayangan filem Safari Mall dan Busut Bonang.

Jika tiada aral melintang, pasangan mempelai ini merancang menganjurkan majlis resepsi, tidak lama lagi.

Sumber : MSTAR ONLINE / BHARIAN

Be the first to comment on "Video Gelagat Nadzmi Nak Cium Kepala Ardell Selepas Akad Nikah Mencuit Hati Ramai. Masih Malu Malu Lagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*