A.liff Sy.ukri Belajar Speaking Omputih, Dengan S4j4t,Bukan Biasa Biasa Omputih S4j4t,Slank UK Gituuu

Video Dato’ Aliff Syukri Belajar Speaking English Dengan Sajat. Lain Sajat Ajar, Lain Pulak Yang Dato’ Sebut. Bila Part ‘ONCE UPON A TIME’  Memang Kelakar Gile, Boleh Pulak Tukar Lain. Dato’, Dato, M4rah La Orang Tu !!!

Sememangnya siapa yang tidak mengenali Dato’ Aliff Syukri. Beliau merupakan seorang jutawan ternama yang memiliki empayar perniagaan yang besar di Malaysia. Dan yang terbaru lagunya yang berjudul ‘ Cowok Baru’ telah menjadi trending No. 1 di Youtube.

Dato’ Sri Aliff Syukri bin Kamarzaman merupakan salah seorang anak kepada pengasas produk kosmetik Sendayu Tinggi, Rozita binti Ibrahim. Beliau mula terlibat dalam dunia perniagaan sejak berumur tujuh tahun sewaktu tinggal bersama neneknya di Sabak Bernam, Selangor.

Dato’ Aliff Syukri sangat aktif di laman sosial. Beliau seringkali memuat naik pelbagai video di laman Instagramnya. Pelbagai video yang dikongsikan bermula dari kehidupannya, kediamannya, barang-barang yang dibeli dan tidak kurang juga perniagaannya.

Terbaru, Dato’ Aliff Syukri telah memuatnaik sebuah video di laman Instagram miliknya. Video tersebut memaparkan beliau bersama dengan sahabatnya Nur Sajat mer4ngkap jirannya sedang belajar cakap dalam bahasa Inggeris. Dato’ Aliff Syukri ketika itu berada di perkarangan rumah Nur Sajat semasa rakaman dibuat.

Apa yang menarik dan mencur1 perhatian netizen adalah ketika Nur Sajat menyebut sebaris ayat dalam bahasa Inggeris iaitu ‘ Once upon a time ‘ dan Dato’ Aliff cuba mengajuknya tetapi sebutannya jadi lain. Sebutan Dato’ Aliff berbunyi ‘ Once p0ndan time’. 

Tindakan Dato’ Aliff telah menyebabkan  Nur Sajat mar4h kerana menyangkakan Dato’ memerl1 dirinya. Berulang kali Dato’ Aliff menyebut tetapi tetap sama bunyi sebutannya. Memang kelakar sangat tengok Dato’ Aliff sebut ayat itu, manakala gelagat Nur Sajat  memar4hi Dato’ juga sangat mencuit hati.

Di bawah ini adalah sedutan daripada video tersebut :

Dato’ Aliff :” Kenapa bur0k sangat kolam cinta ko ni Jat.. “

Sajat : ” Once upon a time memang cinta lah.. “

Dato’  Aliff :  ” Apa yang ko cakap tadi Jat.. “

Sajat : ” Once upon a time.. “

Dato’ Aliff : ” Once p0ndan time ? “

Dato’ Aliff : ” Ooo.. once p0ndan time.. “

Sajat : ” Apa ni Dato’ asyik sebut p0ndan p0ndan, terasa p0ndan diluar sana tau.. “

Dato’ Aliff : ” Iye ke.. dah ko yang ajar  tak betul.. “

Alahai kelakarnya bergad0h. Dato’ Aliff kalau dapat kenakan Sajat memang suka. Jom tengok video tersebut di bawah ini.

” Betul tak abang skeeping London ?? nursajat. Abang mohon m4af sekiranya ada yang pihak terasa tak ada niat abang nak s1ndir sesiapa.. abang memang ada m4salah pel4t bercakap sedikit lidah abang agak pendek.. “

View this post on Instagram

Abang mohon maaf sekiranya ada yang pihak terasa tak ada niat abang nak sindir sesiapa.. abang memang ada masalah pelat bercakap sedikit lidah abang agak pandek

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Rata-rata pengikut Dato’ Aliff merasa sangat terhibur dan ada juga menyatakan suka sangat melihat video tersebut. Ini antara komen-komen mereka :

” Haha.. Suka tengok Sajat dengan Dato ni.. Kelakar.. “

” Hahaaa dato tlg la jgn buat lawak pepetang ni dato oiii.. “

” 2 3 kali repeat kelako pulk dngo dato ckp p0ndan2 tu hahahha.. “

” Terhibur tgok depa org ni.. dlm sed1h pon bole gelak.. “

” Adoi dato pen4t sy gelak terl4jak terhibur sy.. “

” Ni pestime video dia aku suke hahahhhhaha.. “

Namun tidak kurang juga merasa kelakar apabila mendengar sebutan Dato’ Aliff yang bertukar. Ini antara komen-komen mereka :

” Yang ni lawak once a pon dan time hahaha.. “

” Hahahahahha sep0ndan time hahahahahhaha lawak laaaa.. “

” Once a p0ndan time lucu bah.. “

” Once upon the time.. dato plak once the p0ndan time.. p0ndan jugak dato nk bahan x psl sy rewind tgk byk kali.. “

” Once the p0ndan time.. terhibur saya.. “

Tidak salah untuk belajar bercakap dalam bahasa Inggeris. Sekiranya ada kemahuan di situ ada jalan. Tidak perlu malu untuk terus memperbaiki diri. Bila tidak cuba, kita tidak akan tahu kebolehan dan kelebihan diri kita berada setakat mana. Tahniah Dato’ Aliff Syukri kerana berusaha untuk belajar.

Kami  mendoakan Dato’ Aliff Syukri terus maju jaya dan terus berkeyakinan dalam mempelajari bahasa Inggeris. InshaAllah.

Terima kasih kepada pembaca Sinar Viral Network

Silakan SHARE.

Be the first to comment on "A.liff Sy.ukri Belajar Speaking Omputih, Dengan S4j4t,Bukan Biasa Biasa Omputih S4j4t,Slank UK Gituuu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*