Tak Ada Skandaal, Fokus Diri ,Keluarga Dan Kerja dia je, Netizen “Luluskan” Alif Satar seorang Artis “Bersih” Tanpa Gosip

Selain bakat versatil, faktor selebriti popular Alif Satar masih bertahan dalam industri hiburan selama 13 tahun adalah sikapnya yang disenangi semua orang termasuk peminatnya.

Pelakon dan penyanyi, Alif Satar akui perubahan dirinya dahulu dan sekarang bergerak sendiri tanpa dirancang.

Menurut Alif, dia percaya sikap positif dan tahap keyakinan tinggi mampu mengubah personaliti seseorang.

Alif menjelaskan perkara itu menerusi akaun Instagramnya selepas netizen mendakwa wajah kacak dan perubahan penampilan kini adalah disebabkan atas faktor kemampuan dari segi kewangan.

“Assalamualaikum semua. Gambar throwback. Ramai yang komen ‘kau bukan tak handsome, kau cuma tak ada duit.

“Saya nak beri tahu anda ya, duit sebenarnya hanya membantu lebih kurang 10 peratus sahaja untuk perubahan seperti ini.

“Sepanjang proses kita membesar, pasti ada fasa di mana segala-galanya agak mengelirukan. Tak tahu macam mana nak bergaya (sampai sekarang saya masih mencari imej sesuai), jerawat di sana sini (masih ada), gigi tak siap lagi, rasa rendah diri dan macam-macam lagi.

“Sebenarnya bukan wang yang membantu anda menjadi lebih baik, sebaliknya apa yang menggerakkan anda dan juga hubungan anda dengan tuhan.

“Dan kesanggupan anda untuk berubah ke arah yang lebih baik adalah faktor yang menentukan siapa anda.

“Jadi kepada anda yang melalui apa yang berlaku kepada saya ketika usia 16 tahun, jangan putus asa.

“Cari kekuatan diri, ketenangan dan kebahagian dalam hidup yang penuh dengan cabaran dan dugaan.

“Saya sentiasa doakan semoga setiap orang melalui perubahan yang positif… Sama seperti saya,” jelasnya.

Selesai menggalas tanggungjawab sebagai hos untuk acara Anugerah Juara Lagu ke-33 (AJL33) bersama Sherry Alhadad, gandingan hebat mereka berdua turut mendapat pujian netizen.

Lebih kukuh lagi apabila selebriti berusia 29 tahun itu tidak pernah terpalit dengan sebarang cerita sensasi, hanya bekerja keras bagi menyara isteri dan anak-anaknya.

“Alif Satar adalah the male version of Amy Mastura. Tak ada gossip, tak ada skandal. Dia focus diri dia, keluarga dan kerjaya. “Living proof that kalau kau tak buat hal, kau akan disukai ramai dan semua orang nak panggil ko jadi host dan bekerja dengan kau,”

Posting tersebut mendapat sebanyak 15,000 diulang kicau (retweet) dan 16,000 tanda suka (likes) serta pelbagai reaksi positif netizen.

Rata-rata mengakui Alif merupakan seorang selebriti yang ‘bersih’ daripada gosip liar dan hanya meraih populariti berdasarkan bakat.

Takde lawak b0d0h!

Boleh ‘handle’ majlis lain..

Dia ada ilmu pengetahuan!

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: LelakiOnTheGo via rimbabara/ekushey

 

Be the first to comment on "Tak Ada Skandaal, Fokus Diri ,Keluarga Dan Kerja dia je, Netizen “Luluskan” Alif Satar seorang Artis “Bersih” Tanpa Gosip"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*