Video Dashcam Detik2 Kema.Iangan Ma.ut, Lori Rempvh Motorsikal Pasangan Kekasih

Semalam, kita telah dikejutkan dengan satu berita kemaIangan mawut yang melibatkan empat buah kenderaan termasuk sebuah lori dengan muatan tong gas di KM269.9 Lebuhraya PLUS arah utara dari Bandar Ainsdale ke Nilai.

Salah seorang mangs4 yang m4ut (Muhammad Idham Baharudin) merupakan kakitangan Pos Malaysia. Dikatakan selepas terjatvh motor, pasangannya sempat call ayahnya bagitau dia hanya mengalami Iuka  tapi Allah lagi sayangkan mereka.

KemaIangan tersebut telah menyebabkan tiga nyawwa terkorban, iaitu penunggang dan pembonceng motorsikal serta pemandu lori berkenaan.

Namun, baru-baru ini telah tular video dipercayai daripada rakaman kamera dashcam, yang memaparkan detik-detik bagaimana kemaIangan ngerri tersebut berlaku.

Dapat diperhatikan menerusi rakaman tersebut, salah sebuah lori telah hiIang kawaIan dan meremppuh bahagian belakang lori yang berada di hadapan.

Bagaimanapun, imej penunggang dan pembonceng motorsikal tidak berjaya dirakam kerana telah ditutupi dengan lori yang berada disitu.

Sungguh traggis kejadian yang menimpa ketiga-tiga mangs4, semoga pihak keluarga dapat menerima kehiIangan ini dengan hati yang sabar dan tabah.

Sumber: FB Info KemaIangan & Bencna Malaysia, Bernama

Sempat Hubungi Bapa Teman Lelaki Beritahu Terlibat Kemallangan, Tak Sangka Pulak Lepas Tu Terus Pergi Selamanya

Menyay4t hati….

Satu kemalangann telah berlaku di Kilometer 269.9 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Kawasan R&R Seremban pada malam 26 Ogos lepas melibatkan 4 kenderaan hingga menyebabkan 3 orang mangs4 mautt, lapor News Straits Times.

Menurut laporan, pada awalnya penunggang motosikal, Mohammad Idham Baharuddin dan teman wanitanya, Anismalina Jamaluddin, 20 dikatakan telah terbabass di laluan kecemasann dekat tempat kejadiann dan sedang meminta bantuan. 

Berniat baik untuk membantu, pemandu lori muatan tong gas yang terlihat pasangan ini di tepi jalan telah memberhentikan kenderaannya untuk membantu mangsa.

Pun begitu, belum sempat dia melakukan apa-apa lorinya pula telah dirempuh sebuah lagi lori yang membawa muatan simen hingga menyebabkan kenderaan itu bergerak ke depan dan melanggarr penunggang serta pembonceng motosikal tadi. Allahu… Ketiga-tiganya dilaporkan mautt di tempat kejadian.

“Mak… mungkin saya tak sempat jumpa mak” – Mangs4

Lebih menyayatt hati, teman wanita penunggang motosikal yang juga mangs4 kemalangann ini sempat menghubungi bapa kepada Muhammad Idham untuk beritahu mereka kemalangann di Seremban.

Menurut Baharudin, Anismalina menghubunginya sekitar jam 9.30 malam dan beritahu mereka jatuhh di lebuh raya dan ceder4 ketika dalam perjalanan ke Banting.

“Anis sudah saya anggap seperti anak sendiri. Mereka dalam perjalanan balik ke rumah ibu Anis selepas pulang bercuti ke rumah saya di Senawang Sabtu lalu.

“Ketika Anis hubungi, saya tengah kerja dan minta dia hubungi ambulans. Tapi saya mula rasa tak sedap hati dan minta kebenaran majikan untuk tengok anak,” kata Baharudin.

Malah Muhammad Idham sendiri sempat menghubungi ibunya tapi meninggalkan kata-kata menyed1hkan seperti,

Mak… mungkin saya tak sempat jumpa mak”.

 

“Orang minta saya bersabar dan beritahu anak saya telah meninggall dunia…” 

Baharudin yang bergegas ke tempat kejadian terkejut apabila diberitahu oleh seorang pengguna lebuh raya yang jalan tidak boleh dilalui sebelum menghubungi Muhammad Idham, namun individu lain yang menjawab.

“Orang itu minta saya bersabar dan beritahu anak saya telah meninggall dunia kerana kemallangan.

“Disebabkan jalan ditutup, saya berhenti motosikal di tepi jalan dan bila sampai saya tengok jenazahh anak dan Anis dah ditutup dengan plastik,”katanya. Aduhai berat dugaan keluarga ini…

Menurut pihak polis, kes ini bakal disiasatt di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga ini bertabah hadapi ujian ini. 

SUMBER

Be the first to comment on "Video Dashcam Detik2 Kema.Iangan Ma.ut, Lori Rempvh Motorsikal Pasangan Kekasih"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*