“Demi Mak Dan Ayah!” – Safiey Illias Tekad Buang Implan Siiikon Hari Ini

Baru-baru ini, usahawan kosmetik terkenal Safiey Illias kerap memuat naik status positif tentang dirinya yang ingin berubah menuju ke jalan Allah.

Perubahan tersebut disuIami dengan imej terbarunya yang kini berambut pendeek dan tidak lagi mengenakan pakaian wanita. Perubahan tersebut mendapat respons positif daripada pengikut laman sosialnya.

Safiey atau nama sebenarnya Mohd Saifuddin Ilias telah membuat perkongsian di Instagramnya, beliau akan melakukan pembeddahan untuk membuang impIan siIikon di dadanya.

 

Menerusi posting yang dimuat naik, usahawan produk Perlaking ini berkata,

“ESOK SAYA AKAN MELAKUKAN PEMBEDDAHAN BUANG SILIC0NE . DOAKAN SAYA . MGKIN JRG UPDATE DAN LIVE . MAK DAN AYAH PUN DH ADA DI RUMAH UNTUK JAGA SAYA .

YG ASYIK TANYA BILA NK BUANG JD SAYA UPDATE . NNTI SYE POST SILIC0NE NYE NAK SGT.”

Safiey Illias juga turut meluahkan perasaan rindu terhadap ibu bapanya dan memohon maaf kepada keluarganya atas perbuatannya menukkar jantina sebelum ini.

Sebentar tadi juga, Safiey telah memuat naik status memaklumkan bahawa dia telah selesai menjalani pembeddahan.

ALHAMDULILLAH . MAAF MGKIN JRG UPDATE BARU SELESAI BUANG IMPLAN SILIC0NE . AYAH SURUH . SAYA TURUTI . SBB SAYA FIKIR ESOK MATl MCM MANA . SAYA BUAT DEMI REDHA ALLAH DAN MAK AYAH .

KWN ADA JUGA YG HALANG , TP NNTI DI AKHIRAT SAYA YG KENE JAWAB BKN KWN SAYA . SAYA XBOLEH NK TULIS PANJANG2 SBB SAKIT . SEMOGA STIAP DARRAH YG MENITIK SEMASA DI BILIK BEDDAH ADALAH DARAH SYAHID . AMIN .

DOAKAN SAYA CPT SEMBUH . SAKlT L0NGLAI . BDN LEMAH . SALAM MAAL HIJRAH YG AKAN DTG X LAMA LGI . .

.

 

Rata-rata netizen mendoakan semoga pembedahan itu berjalan dengan lancar dan memberikan kata-kata semangat kepadanya dan terus istiqamah.

Diharapkan kita dapatlah sama-sama mendoakan semoga supaya Safiey kuat dan terus istiqamah dengan dugaan yang dihadapinya sekarang, dan sentiasa memberikan kata-kata positif agar beliau tidak berubah fikiran lagi seperti sebelum ini.

Sumber : Safiey Illias via Ohmymedia

Be the first to comment on "“Demi Mak Dan Ayah!” – Safiey Illias Tekad Buang Implan Siiikon Hari Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*