“Saya Membayar RM12 Ribu Setiap Seorang” – Kecewa Anak Angkatnya Bakal Dirampas, Nur Sajat Dedah Perbelanjaan DiIaburkan

Semalam kita lihat usahawan kosmetik kontr0versi, Nur Sajat ada berkongsi luahan hatinya di Instagram memberitahu ada pihak yang didakwwa cuba mengambil hak penjagaan terhadap dua anak angkatnya.

Anak angkat Sajat, Syaza dan Syahmi merupakan pasangan kembar tidak seiras itu dijaga oleh Sajat daripada hari kedua mereka dilahirkan.

Namun, hari ini sekali lagi dia berkongsi kisah anak angkat kesayangannya itu dan mengakui dirinya tidak sempurna, tak semestinya dia mendidik anak-anaknya ke jalan yang tidak sempurna.

“SAYA HANYA NAK MELUAHKAN RASA SAYA TERKILAN,BILA ADA PIHAK YANG SAKIT HATI DENGAN KEBAHAGIAN SAYA DAN ANAK ANAK. WALAUPUN PUN SAYA TAK SEMPURNA, TAK SEMESTINYA SAYA MENDIDIK ANAK ANAK SAYA JALAN TAK SEMPURNA, – TULIS SAJAT DI INSTAGRAM.
Selain meluhakan rasa terkilan dengan pihak yang didakwa ingin meramppas kebahagiannya, Sajat mendedahkan semua perbelanjaan untuk kedua-dua anaknya.

“WANG RINGGIT JANGAN CAKAP LAH, MASA DAPAT MEREKA INI (KEMBAR TAK SEIRAS) SEBULAN PERUTUKAN SUSU, PAMPERS BUDAK, BABYSITER, BAJU, BIDAN DAN MACAM MACAM LAGI LAH HAMPIR RM4500 UNTUK MEREKA,” – SAJAT.
Sajat turut menjelaskan dia memperuntukkan RM200 setiap seorang untuk mereka menghadiri kelas mengaji al-Quran

“ADA MEMPUNYAI BABY KEMBAR, TAHULAH BERTAPA BESARNYA BELANJA UNTUK MEREKA MENJAGA MEMBERIKAN TIAP TIAP BULAN WANG ELAUN DARI GAJI SAYA UNTUK MEREKA RM500 SETIAP BULAN MENGAMBIL INSURAN AIA MORE PADA PEMBELAJARAN SEHINGGA 18 TAHUN BARU MEREKA BOLEH KELUARKAN DUIT TU UNTUK SAMBUNGAN BELAJAR, SETIAP TAHUN SAYA MEMBAYAR RM12K SETIAP SORANG… “

“DUIT TABUNG SETIAP BULAN TAK LARI DALAM RM1000 RINGGIT SETIAP BULAN, AKAN DIMASUKKAN ACC KEDUA BSN UNTUK SETIAP SORANG, BELANJA SHOPPING UNTUK ADIK DAN ABG RM500 SETIAP SORANG SETIAP BULAN, MEMBAWA MEREKA MASUK KELAS MENGAJI RM200 SETIAP BULAN DAN BANYAK LAGI.” – JELAS SAJAT LAGI.

Malah, menurut Sajat lagi, dia menghabiskan RM12 ribu setiap seorang semata-mata untuk insuran, duit simpanan di BSN, belanja shopping dan banyak lagi.

Bagaimana pun, Sajat tidak memberitahu secara terperinci siapakah pihak mahu pun individu yang ingin mengambil semula hak penjagaan kedua-dua anak angkatnya itu.

Sumber : Thereporter

Be the first to comment on "“Saya Membayar RM12 Ribu Setiap Seorang” – Kecewa Anak Angkatnya Bakal Dirampas, Nur Sajat Dedah Perbelanjaan DiIaburkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*