Ketara Perbezaan Sofea Jane Dulu Dengan Hari Ini !! Dulu Dia Lah Paling Cantik Tapi Sekarang

Datin Sofia Jane ialah seorang pelakon dan model Malaysia kelahiran London, United Kingdom. Beliau telah menetap di Malaysia dan menjadi warganegara Malaysia. Selain itu, beliau yang merupakan peranakan Inggeris dan Melayu ini mula dikenali menerusi watak pembantu dalam filem Mira Edora.

Antara filem lakonannya termasuklah Harry Boy (1992), Kekasih Awal dan Akhir (1993), Perempuan, Isteri dan… (1993) dan Sayang Salmah (1995). Beliau meraih anugerah Artis Paling Popular menerusi penganjuran majlis Anugerah Bintang-Bintang Popular Berita Harian 1993.

Sofia Jane berkahwin dengan Meor Zain Azman pada September 1995 dengan hanya perkenalan yang cukup singkat, dan dikurniakan empat cahayamata—Arissa, Imran, Khadijah dan Soraya. Pada Februari 2013, Sofia berkongsi gambar perkahwinannya kepada media.

Biodata Sofia Jane (1994)

Datin Sofia Jane (dilahirkan sebagai Sofia Jane binti Hisham; 14 Februari 1972) ialah seorang pelakon dan model Malaysia kelahiran London, United Kingdom. Beliau telah menetap di Malaysia dan menjadi warganegara Malaysia. Selain itu, beliau yang merupakan peranakan Inggeris dan Melayu ini mula dikenali menerusi watak pembantu dalam filem Mira Edora. Antara filem lakonannya termasuklah Harry Boy (1992), Kekasih Awal dan Akhir (1993), Perempuan, Isteri dan… (1993) dan Sayang Salmah (1995). Beliau meraih anugerah Artis Paling Popular menerusi penganjuran majlis Anugerah Bintang-Bintang Popular Berita Harian 1993.

Pelakon terkenal Sofia Jane menggunakan nama sebenarnya sebagai nama pentas. Sofia dilahirkan pada 14 Februari 1972. Gambar di bawah ketika dia berusia 22 tahun. Filem-filem popular lakonannya ialah Harry Boy (1991); Kekasih Awal & Akhir (1993); Perempuan, Isteri & …? (1993); Cinta Kita (1995).

Petikan biodata Sofia Jane pada 1994:

Warna kegemaran: Biru & hitam
Makanan kegemaran: Makanan India
Filem kegemaran: Much Ado About Nothing & The Piano
Pelakon pujaan: Meryl Streep
Penyanyi pujaan: Barbra Streisand
Tokoh negara yang diminati: Dato’ Sri Dr. Mahathir Mohamad & Dato’ Sri Anwar Ibrahim

Sofia Jane jadi gelandangan berusia 60 tahun?

Beliau dilakonkan oleh Nadiya Nisaa dalam filem 2014, Terbaik dari Langit arahan Nik Amir Mustapha.

SUMBER

Sofia Jane kongsi gambar kahwinnya tahun 1995 (6 Gambar)

Sofia Jane baru-baru ini telah berkongsi gambar sekitar majlis perkahwinannya pada tahun 1995. Sofia Jane telah berkahwin dengan Meor Zain Azman sekitar September 1995. Tapi gambar perkahwinan Sofia Jane yang rare ini pasti tidak boleh challenge penampilan seksinya di majlis Juara Lagu 1994 yang pernah kami keluarkan dulu. Heh. Lagi gambar selepas ini.

SUMBER

Be the first to comment on "Ketara Perbezaan Sofea Jane Dulu Dengan Hari Ini !! Dulu Dia Lah Paling Cantik Tapi Sekarang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*