“Tiga Tahun Menanti, Tiga Tahun Allah Pinjamkan” Akan Aku Cium Baju Terakhir Dipakainya”, Luahan Sayu Safura Ya’cob

23 Ogos 2008 adalah antara tarikh yang pastinya tidak dapat dilupakan oleh penyanyi dan pelakon Safura Ya’cob. Tarikh seorang ibu yang melahirkan anaknya, Nur Aisyah Mariam.

Nur Aisyah merupakan anak sulung hasil perkongsian hidupnya dengan suami, pelakon Sharonizam Noor. Namun, Allah SWT lebih menyayangi Nur Aisyah. Nur Aisyah meninggaI dunia pada September 2011 akib4t dem4m p4na$ ketika berusia tiga tahun.

“Sangat rindu… pasti akan aku cium baju terakhir yg aruah pakai.. akan aku cium sepuasnya.. dan menangis semahunya… sehingga lelah itu habis… Tunggu mama…jgn lupa cari mama nanti,” coret Safura pada sekeping gambar Nur Aisyah yang dimuat naik di Instagramnya.

Sebelum menyertai Gegar Vaganza (GV) musim kelima, Safura pernah memberitahu dia sudah lama tidak menyanyi pada acara besar selepas kehiIang4n anaknya itu. Masanya banyak diperuntukkan bersama keluarga di rumah. Semoga Safura dan suami sentiasa tabah.

View this post on Instagram

Sgt rindu….pasti akan aku cium baju terakhir yg arwah pakai..akan aku cium sepuasnya..dan menangis semahunya…sehingga lelah itu habis….tunggu mama…jgn lupa cari mama nanti😭😭😭..23.08.08—12.09.11

A post shared by SAFURA YA'COB (@safurashah) on

Anak Safura Ya’cob MeninggaI Dunia

Anak kepada penyanyi, pelakon dan penggiat teater, Safura Yaacob, Nur Aisyah Mariam, tiga tahun meninggaI dunia kerana dem4m berpanjangan selama tiga hari. Nur Aisyah Mariam adalah anak sulung hasil perkahwinannya dengan Sharonizam Noor juga seorang pelakon.

Safura ketika dihubungi berada di H0spitaI Ampang Puteri sedang menunggu jen4zah anaknya dimandikan sempat menyatakan rasa hibanya kerana kehiIang4n anak secara tiba-tiba.

“Saya tidak tahu dan tidak mampu berfikir ketika itu kerana semuanya mengejut. Apapun saya menyifatkan kehiIang4n Mariam adalah ketentuan dan suratan buat saya sekeluarga. Saya terima walaupun hakikatnya begitu pedih untuk ditelan.

“Saya memang tidak tahu punc4 kem4tiannya kerana apa yang saya tahu, anak saya dem4m dan badannya p4na$ sejak tiga hari lalu. Lantas Mariam saya hantarkan ke H0spitaI Ampang Puteri, namun ketika itu d0kt0r hanya mengklasifikasikan dem4m biasa. Peliknya selepas pulang dan mengambil beberapa ub4t yang diberi, suhu badannya tidak menurun.

“Justeru petang tadi selepas beberapa hari suhu badannya masih sama malah lebih t3ruk, saya bawa sekali lagi Mariam ke h0spitaI yang sama petang semalam. Namun selepas beberapa jam dir4wat, d0kt0r mengesahkan Mariam sudah meninggaI dunia dan tidak dapat diseIam4tkan.

Jadi saya memang tidak tahu untuk menjelaskan bagaimana,” katanya yang tidak mampu memberi kenyataan lanjut kerana tidak mampu menahan perasaan seb4k.

Kehadiran Mariam selama tiga tahun dalam hidup mereka sekeluarga sudah cukup membahagiakan dan berdoa agar Allah mempertemukan mereka di Jannah suatu hari nanti. AIIahyarh4m dik3bumik4n di Tanah Perkub0ran Islam, Masjid Al-Ridhuan, Hulu Klang dekat sini.

Selain Mariam, Safura dan Sahronizam mempunyai tiga lagi cahaya mata iaitu Yusoff Firdaus, 9 tahun, Zara Nur Aisyah, 8 tahun dan Ariana Sofia, 4 tahun. Safura turut mempunyai dua orang anak lain iaitu Nurul Natasha, 24 dan Muhammad Daniel Khaqim, 18, hasil daripada perkahwinannya sebelum ini.

Rata Rata Bersimpati Dengan Apa Yang Terjadi,Netizen turut terkesan.Baca Komen dibawah

.

.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. 

Sumber: cthoney.blogspot, gempak dan ig

Be the first to comment on "“Tiga Tahun Menanti, Tiga Tahun Allah Pinjamkan” Akan Aku Cium Baju Terakhir Dipakainya”, Luahan Sayu Safura Ya’cob"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*