“Budak Zaman Sekarang,Darjah Satu Pun Pandai Merokok,Vape!! Tak Hairan La Kalau Darjah 5 Tulis2 Camni”

Masalah sosial dalam kalangan remaja hari dilihat begitu mena.kutkan. Pelbagai isu pa.nas melibatkan anak remaja seawal usia sekolah rendah kerap kali dilaporkan baik di media sosial atau pun media massa.

merujuk kepada perkara itu, seorang pengguna Facebook yang juga merupakan pakar motivasi dikenali sebagai Akhi Fairus Al- Jengkawi telah berkongsi satu mesej yang diterimanya daripada seorang ibu pelajar lelaki berusia 12 tahun.

Surat L*cah budak darjah 5

Menerusi mesej tersebut, wanita itu meluahkan rasa takut dan risaunya mengenai sepucuk surat yang diterima anak lelakinya daripada seorang pelajar perempuan berusia 11 tahun.

Isi kandungan surat yang begitu membimbangkan telah dikupas oleh Akhi menerusi Facebook miliknya semalam.

Ibu bapa pun jadi punca kerun.tuhan akhlak anak

Tanpa disangka, seorang kanak-kanak perempuan dengan beraninya telah menulis surat kepada rakan lelaki dengan mengajak melakukan perkara yang tidak wajar dan sangat membimbangkan.

Hal tersebut telah diulas oleh Akhi dengan menyatakan beberapa punca yang boleh membawa kepada tindakan sebegitu rupa.

Media sosial jadi punca?

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh Akhi mengenai surat yang begitu mengejutkan itu, rata-rata netizen telah meninggalkan komen dengan menzahirkan rasa bimbang dengan masalah yang dihadapi oleh generasi sekarang.

Banyak perkara  kita tak jangka

Masalah sosial sejak sekolah rendah

Surat lu.cah darjah 1 pun dah ada

Tengok mak ayah buat

Sumber : Akhi Fairuz Al-Jengkawi

Kredit:Gempakk

Be the first to comment on "“Budak Zaman Sekarang,Darjah Satu Pun Pandai Merokok,Vape!! Tak Hairan La Kalau Darjah 5 Tulis2 Camni”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*