Mengundang Am4rah Penciiinta Haiwan Seekor Anjing Yang Diikat Disebuah Motosikal Di Hereet Tanpa Belas Kasiihan

Haiwan dan juga tumbuhan merupakan antara hidupan yang turut hidup diatas muka bumi ini. Sebagai manusia, kita seharusnya bersikap tolak ansur dan tidak menganiya mana-mana hidupan lain supaya dapat menjaga kelestarian ekosistem.

Sesetengah haiwan yang tidak liar dan ganas telah dijadikan sebagai haiwan peliharaan oleh manusia. Namun begitu, masih juga ada sesetengah individu yang bersikap zaa lim dengan menced erakan haiwan tersebut.

Nampak susah payah dia nak terus hidup

Satu video telah tular sejak minggu lepas mengenai seekor anjing yang diikat disebuah motosikal dan dih.eret tanpa perikemanusiaan.

Kejadian yang dikatakan berlaku di Rawang,Selangor telah mengundang am.arah pencinta haiwan sehingga sebuah NGO yang dikenali sebagai Malaysia Independent Animal Rescue telah memuar naik video tersebut dan meng.ecam perkara tersebut.

If anyone knows anything about him please message us. See how the dog running for his life and he just riding motorbike without bothering it. He needs to be punished.Brainless personDate: 13/8/19 @ 8pmLocation: Rawang PerdanaDragging dog with motorcycleMotor No Plet : CW8543

Posted by Malaysia Independent Animal Rescue on Wednesday, 14 August 2019

Sesiapa ada maklumat sila beritahu

Keja.mnya kau…

Melalui video itu juga jelas sekali anjing yang diikat dile.her terpaksa berlari mengikut motosikal tersebut bagi mengelakkan nyaw.anya melayang selepas ditarik sebegitu rupa.

Sehubungan dengan perkongsian yang didedahkan di Facebook sumber, rata-rata warganet berasa bera.ng dengan tindakan itu. mereka telah meninggalkn komen keca.man diatas perlakuan yang sememangnya menza.limi anjing tersebut.

Kau ingat anjing tu macam kuda ke?

Kesian anjing tu sakit muscle dia

Yang bawa motor tu sebenarnya anjing

Sumber : Malaysia Independent Animal Rescue Via Gempak

 

 

Be the first to comment on "Mengundang Am4rah Penciiinta Haiwan Seekor Anjing Yang Diikat Disebuah Motosikal Di Hereet Tanpa Belas Kasiihan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*