Akibat suka isap ‘pod’ akhirnya gadis ini terpaksa sedut gas kerana tak boleh bernafas

Sekarang ni, boleh dikatakan trend orang menghissap ‘pod’ atau dulu lebih dikenali sebagai vape. Tapi sebabkan saiznya yang lebih keciI dari vape, ‘pod’ ini lebih portable untuk dibawa ke mana-mana.

Belajar isap kerana terikut trend

MaIangnya, seorang wanita telah mengalami sessak nafas akibat menyedut ‘pod’. Perkara ini telah dikongsikan sendiri oleh teman lelaki wanita terbabit melalui laman Twitter.

Ramai warganet mempersoalkan teman lelaki wanita ini, kerana di mana tanggungjawab lelaki dalam mendidik perempuan dalam hidup beliau sehinggakan sanggup membiarkan teman wanitanya berterusan menghissap vape. Alasan yang kerap diterima, wanita berhak melakukan itu kerana ianya tidak memuddaratkan.

Reaksi teman lelaki gadis ini :

Kelihatan wanita berkenaan telah dimasukkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan dengan menerima bantuan pernafasan ‘nebuIizer’ bagi penyakiit asma

Ekoran perkongsian itu, seorang pengguna Twitter telah mengicau kembali posting tersebut dan berkongsi pengalaman yang menimpa dirinya akibat menghissap vappe.

Lebih-lebih lagi, kepada penghidap penyakiit asma tidak sarankan untuk menghissap vappe ataupun pod sebenarnya!

Menurut pemuda tersebut, doktor memberitahu nyawanya boleh meIayang sekiranya tidak mendapatkan rawatan lebih awal.

Walau bagaimanapun, dia tidak memaksa orang untuk berhenti untuk menghissap vappe atau pod kerana semuanya adalah atas pilihan diri sendiri.

Sekarang ni tepuk dada tanya selera masing-masing! Yang dah tahu ada masalah kesihatan, tapi masih nak menghissap, beringatlah sebelum terkena.

Sumber : Playar Highway, Rizal Wahid.

Be the first to comment on "Akibat suka isap ‘pod’ akhirnya gadis ini terpaksa sedut gas kerana tak boleh bernafas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*