Terkini Polis Beri Gambaran Penderita4n Nora Anne Hingga Nafas Terakhirr

Semalam, keputusan bed4h siasat ke atas Nora Anne Quoirin, 15, telah pun diumumkan. Remaja yang hilang dari biliknya ketika bercuti dengan keluarga di The Dusun, Negeri Sembilan disahkan meningg4l dunia akibat kebocoran usus.

Sumber: Harian Metro

Dengan status sebagai orang kurang upaya (OKU), polis percaya Nora Anne terseksa sehingga ke akhir hay4tnya. Bagaimanapun, tiada kesan yang boleh dikaitkan dengan jenay4h atau rog0l serta badannya cuma ada calar di kaki.

Tiada kesan mangsaa ditarik atau dipimpin keluar oleh individu lain. Mangsaa kemungkinan keluar sendiri dan ses4t di kawasan hutan berkenaan.”

Nora Anne bersendirian tanpa pakaian dan kasut di dalam hutan tebal, berjalan seorang diri tanpa makan dan tidur hanya beralaskan rumput serta batu di kawasan sungai.

Sumber: MetroUK

Begitulah penderita4n yang dialami oleh remaja dari Ireland itu sehingga akhir hay4tnya seperti yang digambarkan oleh polis. Kesengsara4n yang remaja istimewa itu alami menyebabkannya menghadapi tekanan sehingga akhir hay4tnya.

May4tnya ditemui sekumpulan pendaki di kawasan hutan kira-kira 2.5 kilometer dari resort penginapan itu pada Selasa, 13 Ogos tanpa pakaian dalam keadaan mengiring di atas batu.

Sumber: Sunday Daily
Sumber: Awani
Sumber: Berita Harian

Mengikut kata sumber, berdasarkan keadaan mayatt ketika ditemui, Nora Anne dipercayai tidak sedarkan diri di kawasan itu selepas ususnya mengalami kebocoran dan meninggall dunia.

Mayattnya masih sempurna dan belum membengkak. Namun, organ dalaman sudah mulai reput. Ini bermakna mangsaa meninggall dunia dalam tempoh kurang 48 jam sebelum ditemui.”

Sumber: Awani

Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop berkata, punca kematiann mangsa disebabkan oleh kebocoran usus akibat tidak makan dalam tempoh panjang dan mengalami tekanann.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : lobak merah

 

Be the first to comment on "Terkini Polis Beri Gambaran Penderita4n Nora Anne Hingga Nafas Terakhirr"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*