Terjumpa Objek Di Laluan Sungai Tapi Tak Berani Nak Dekat, Sukarelawan Beritahu Ini Yang Mereka Nampak

Gerak hati sekumpulan pendaki sukarelawan yang menyertai operasi mencari dan menyeelamat (SAR) N0ra Anne Quoirin untuk membuat pencarian di tempat yang belum dimasuki mereka ternyata berjaya merungkai mist3ri 10 hari remaja warga IreIand berkenaan hiilang.

Wakil kumpulan pendaki dari Kelab Mendaki Seremban, Kenny Chan, 43, berkata, ketika ternampak satu 0bjek di laluan sungai pada jarak 20 meter, dia yakin ia adalah ma-y4t.

“ Kami tidak mendekatinya, tetapi terus memaklumkan penemuan itu kepada pihak berkuasa,” katanya.

Chan berkata, kumpulannya tidak berani mendekati lokasi ma-y4t ditemui dan tiada individu lain di lokasi itu selain ahli kumpulannya.

“ Tetapi saya tidak pasti jika ada individu lain yang terlebih dahulu menemui ma-y4t berkenaan,” katanya.

Chan berkata, dia dan ahli kumpulannya memberi keterangan di Balai P0lis Pantai, malam kelmarin bagi membantu pihak berkua$a menjalankan sia$atan.

Menurut Chan, dia bersama 24 pendaki lain menyertai operasi SAR kira-kira 12 tengah hari di kawasan sungai.

“ Kami melakukan pencarian mengikut laluan sungai sebelum berpecah kepada dua kumpulan bagi meluaskan kawasan pencarian,” katanya.

Katanya, dia bersama kumpulannya sudah menyertai operasi SAR berkenaan sejak Ahad lalu namun belum pernah ke kawasan berkenaan kerana sebelum ini membuat pencarian di kawasan yang lebih tinggi.

“ Kami menyertai SAR sebagai sukarelawan sejak dua hari lalu (Ahad), tetapi pencarian hanya dilakukan di kawasan yang agak tinggi dan lebih ke tempat air terjun.

“ Jadi, semalam (kelmarin) kami cuba ke tempat yang tidak pernah pergi (cari).

“ Saya tidak tahu macam mana keadaan ma-y4t. Kami tidak berani mendekatinya dan tanpa berfikir panjang, saya segera menghubungi p0lis,” katanya.

Sementara itu, seorang pendaki sukarelawan Shirley Yap, 50, berkata, dia dimaklumkan untuk mencari di kawasan air terjun itu, sejam sebelum ma-y4t N0ra Anne dijumpai.

Anggota pasukan keseelamatan menjalankan misi pencarian di sepanjang laluan sungai.

Katanya, dia mendapat maklumat N0ra Anne sangat gembira apabila diberitahu berhampiran dusun tempat dia menginap bersama keluarga terdapat air terjun.

“ Oleh itu kita meramalkan besar kemungkinan dia ke tempat yang ada air.

“ Kami melakukan carian di kawasan terbabit dengan mengikut aliran air ke bawah gunung,” katanya.

N0ra Anne yang hilang sejak 4 Ogos lalu ditemui maati pada jam 1.57 tengah hari kelmarin, 2.5 kilometer dari lokasi penginapan remaja dan keluarganya di sebuah resort, dekat Pantai, di sini.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetr0

Be the first to comment on "Terjumpa Objek Di Laluan Sungai Tapi Tak Berani Nak Dekat, Sukarelawan Beritahu Ini Yang Mereka Nampak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*