“Wow lain mcm eh bahasa,apa barang k0men2 lari” – SHUIB MAHU BERSEMUKA

Pelawak Shuib Sepahtu, 34, telah memuatnaik sebuah entri dimana dirinya menerima k0men neg4tif dari seorang netzen yang menggunakan bahasa kasar di salah satu video di Yovtvbe miliknya. Bapa kepada tiga cahaya mata itu turut meminta individu itu menghubunginya jika benar-benar berani untuk berkata sedemikian.

“K0men di Yov Tvbe channel video terbaru..Wow lain mcm eh bahasa, Kalau follow 1G aku, tolong DM boleh? Boleh kenal lebih rapat..Apa barang k0men-k0men lari. Budi Bahasa Budaya Kita,” tulis suami kepada penyanyi Siti Sarah Raisuddin itu di laman Inst4gramnya.

Shuib berkongsi paparan skrin mendedahkan k0men yang ditulis seorang penonton di Yovtvbe miliknya. Individu tersebut mempertikaikan penyertaan Shuib dan rakan artis lain yang mula berminat dengan dunia permotoran sejak kebelakangan ini. Shuib merupakan antara selebriti yang aktif dengan hobi permotoran dan mengubahsuai motosikal. Antara rakan artis yang memiliki koleksi motosikal Y15 (ysuku) ialah Zizan Razak, Datuk Seri Aliff Syukri, Ajak, Abam dan Achey.

“Bvrit kau la ib. Kau dengan geng-geng kau semua 1 lancav tak boleh pakai. Acah-acah main moto tapi hampeh. Main moto takat dengan modal pengalaman hampeh. Mat moto bermula dari retro hingga kini. Bukan macam lu dengan budak-budak lu s4mpah. Kepada bvto,” demikian k0men netzen.

Perkongsian Shuib itu turut menarik perhatian beberapa orang rakan selebriti terutamanya yang terlibat dengan hobi tersebut: “Dia tak kenal Shuib siapa, semua orang tahu dia pelawak cuba lah sekali lagi pergi minum teh dia wahai adik yang berani, alah jangan risau nanti Shuib bayar,” kata pelakon Hairul Azreen.

“Kalau betul budak motor mesti orang respect tapi kalau bahasa begitu maknanya bukan mat motor lah tu. Jangan bahasa brother, bahasa menunjukkan bangsa,” tulis pelakon Zul Huzaimy pula. – “Cium dahi dia bang, tak luak nak usik, itu pun dah memadai..Hahaha,” k0men penyanyi Tajul pula.Sumber: myartis&1g

Be the first to comment on "“Wow lain mcm eh bahasa,apa barang k0men2 lari” – SHUIB MAHU BERSEMUKA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*